Pereiti į pagrindinį turinį

Ukraina sako vis dar kovojanti kairiajame Dnipro krante

2024-07-18 14:17 diena.lt inf.

Ukraina ketvirtadienį sakė, kad jos gynybinės pozicijos aplink Krynkų kaimą kairiajame Dnipro upės krante pietinėje Chersono srityje buvo sunaikintos, bet operacijos ten tęsiamos.

Aidano Praleikos nuotr.

Toks kariuomenės atstovo komentaras pasirodė Ukrainos žiniasklaidai pranešus, kad kariuomenė užbaigė pavojingą misiją Krynkuose, kuri labai erzino Maskvą.

„Ukrainos gynybos pajėgos toliau vykdo kovines misijas kairiajame Dnipro upės krante, taip pat ir Krynkų rajone“, – per valstybinę televiziją sakė kariuomenės atstovas Dmytro Lychovas.

„Tačiau tiesa, kad dauguma pagrindinių ukrainiečių karių pozicijų šiame kaime visiškai sunaikintos dėl intensyvios, mišrios, ilgalaikės priešo ugnies“, – pridūrė jis.

Rusija dar vasarį pareiškė, kad jos pajėgos išstūmė ukrainiečių karius iš šio kaimo, kuriame kažkada gyveno maždaug tūkstantis žmonių. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad kaimą kontroliuoja Maskva.

D. Lychovas ketvirtadienį sakė, kad Krynkai visiškai sugriauti ir per rusų atakas virto griuvėsiais.

„Tai jau nebe gyvenvietė. Tai vieta, kur praktiškai neįmanoma palaikyti gynybos, – kalbėjo jis. – Be Krynkų turime ir kitų placdarmų, ir kovinis darbas kairiajame Dnipro upės krante tęsiamas.“

Rusijos pajėgos dideles Chersono srities teritorijas užėmė netrukus po to, kai 2022-ųjų vasarį pradėjo invaziją į Ukrainą, bet ukrainiečių kariai tų metų lapkritį atkovojo srities centrą Chersoną.

Kremlius 2022-ųjų pabaigoje pareiškė aneksavęs visą Chersono sritį, o rusų pajėgos iš kito Dnipro kranto nuolat apšaudo miestą.

Daugiau naujienų