Pereiti į pagrindinį turinį

Ukraina susigrąžino dar 501 žuvusio gynėjo palaikus

2024-10-18 17:01 diena.lt inf.

Realizavus repatriacijos priemones, į Ukrainą grąžinti 501 žuvusio gynėjo palaikai. Kaip rašo „Ukrinform“, tai penktadienį „Telegram“ kanale pranešė Koordinacinis elgesio su karo belaisviais štabas.

Scanpix nuotr.

382 iš šių Ukrainos gynėjų žuvo Avdijivkos ruože, 56 – Bachmuto, 45 – Marjinkos, 6 – Vuhledaro, 4 – Zaporižios, 7 - Luhansko ruože.

Taip pat pavyko susigrąžinti vieną kūną iš morgo Rusijos teritorijoje.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos nugabens repatrijuotus kūnus ir palaikus į paskirtas valstybines institucijas, vėliau teisėsaugininkai ir teismo medicinos ekspertai nustatys žuvusiųjų tapatybę. Po atpažinimo gynėjų palaikai bus perduoti jų šeimoms deramai palaidoti.

Kritusių gynėjų grąžinimu rūpinosi Koordinacinis štabas, bendradarbiaudamas su Ukrainos saugumo tarnyba, Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis, Vidaus reikalų ministerija, Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių įgaliotinio biuru, Ypatingomis aplinkybėmis dingusių asmenų įgaliotinio sekretoriatu, Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos Vyriausiąja valdyba ir kitomis Ukrainos saugumo ir gynybos sektoriaus struktūromis.

Koordinacinis štabas išreiškė ypatingą padėką Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui  už pagalbą grąžinant žuvusių karių kūnus.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, rugpjūtį Ukraina susigrąžino 250 kritusių gynėjų palaikus.

Daugiau naujienų