Quantcast

Ukrainoje apgadinta arba iš dalies sugriauta per 50 kultūros objektų

Nuo Rusijos invazijos pradžios Ukrainoje apgadinti arba iš dalies sugriauti mažiausiai 53 kultūros objektai. Tarp jų yra 29 bažnyčios, 16 istorinių statinių, 4 muziejai ir 4 monumentai, penktadienį Paryžiuje sakė UNESCO direktoriaus pavaduotojas kultūrai Ernesto Ottone Ramirezas. Tarp šia prasme labiausiai nukentėjusių Ukrainos teritorijų yra Charkivas šalies šiaurės rytuose.

Čia, be kita ko, rusų bombos smigo į Holokausto memorialą, Valstybinį operos ir baleto teatrą bei Meno muziejų, sakė E. O. Ramirezas. Charkivas yra antras pagal dydį Ukrainos miestas.

Didelė grėsmė kyla ir Kyjivui – iš čia kol kas negauta informacijos apie septynių į UNESCO pasaulio  paveldo sąrašą įtrauktų šalies objektų apgadinimą. Tarp šių objektų yra Sofijos soboras ir Pečorų laura – stačiatikių vienuolynas Kyjive.

Ypač sudėtinga situacija Šiaurės Ukrainos Černihivo mieste, kuris rusų dalinių atkirstas nuo aplinkinių teritorijų. Černihivas yra vienas seniausių Ukrainos miestų – čia gausu X-XIX amžiaus bažnyčių ir vienuolynų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainakultūros objektai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių