Quantcast

Ukrainos ombudsmenė: devynios Bučoje Rusijos karių prievartautos moterys – nėščios

  • Teksto dydis:

Ir toliau atskleidžiami siaubingi faktai apie ukrainiečių prievartavimą, kurį vykdė okupantai iš Rusijos. Ukrainos ombudsmenė Liudmila Denisova papasakojo apie moterų patirtus žiaurumus, praneša UNIAN.

Pasak jos, užfiksuoti siaubingi Rusijos kariuomenės seksualinio smurto atvejai Bučoje ir kituose miestuose. Kaip teigiama, grupė moterų ir merginų Kyjivo priemiestyje buvo laikomos namo rūsyje 25 dienas. Devynios iš jų dabar yra nėščios.

Kaip skelbia UNIAN, BBC žurnalistai išklausė tiesioginių liudijimų ir turi įrodymų, kad karinės Rusijos pajėgos iš tiesų prievartavo ukrainietes.

50-metė Anna (vardas pakeistas – aut. past.) pasakojo, kad tuomet, kovo 7 dieną, kai įsibrovė užpuolikas ji su vyru buvo namuose. Grasindamas ginklu jis liepė moteriai nusirengti ir išprievartavo. O dar keturi kariai išsivedė moters vyrą. Po kurio laiko ji aptiko savo sutuoktinį. Jo skrandyje buvo žaizda.

„Jis bandė bėgti paskui mane, kad mane išgelbėtų, bet į jį pataikė kulkos“, – sakė Anna.

Ukrainietė pridūrė, kad vyro nepavyko nugabenti į ligoninę, o po dviejų dienų nuo patirtų sužalojimų jis mirė. Moteris sutuoktinį palaidojo namo kieme.

Eidami iš Anos namų žurnalistai išgirdo dar vieną baisią istoriją – 40 metė moteris buvo išprievartauta ir nužudyta. Kaimynų teigimu, tai buvo tas pats vyras, kuris išprievartavo Aną. Ši moteris taip pat buvo išprievartauta, jai perpjauta gerklė. Tada 40-metė palaidota namo sode.

Kyjivo srities policijos vadovas Andrejus Nebitovas papasakojo apie dar vieną šiurpų atvejį kaime už 50 kilometrų į vakarus nuo Kyjivo. Čia gyveno trijų asmenų šeima – trisdešimtmetė moteris, vyras ir mažas vaikas. Į namus įsiveržę keli Rusijos kieme nušovė moters vyrą, bandžiusį apginti žmoną ir vaiką.

„Du kariai iš viso tris kartus prievartavo moterį – buvo išvažiavę, bet paskui vėl grįžo. Grasino, kad jei ji priešinsis, jie nuskriaus mažą jos sūnų. Todėl moteris nesipriešino“ – sakė Kyjivo srities policijos viršininkas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeBučaRusijos kariaiišprievartautos moterys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių