Quantcast

Ukrainos pareigūnai demaskavo okupantų bendrininkę: padėdavo rusams nutaikyti raketas į Charkivą

Ukrainos saugumo tarnybos (UST) kibernetikos specialistai demaskavo dar vieną priešo bendrininkę, šnipinėjusią Gynybos pajėgas Charkive.

Tai „Telegram“ kanale pranešė UST spaudos tarnyba, kuria remiasi „Ukrinform“.

Ši moteris buvo ypač vertinga agentė priešui, nes atliko „kontrolės“ funkciją Rusijos specialiosioms tarnyboms. Ji vykdavo į vietoves ir tikrindavo koordinates, kurias jai atsiųsdavo okupantai.

Išdavikė fotografuodavo „reikalingus“ objektus ir pažymėdavo juos „Google“ žemėlapiuose. Vėliau ji per „Messenger“ programėlę siųsdavo atitinkamas „ataskaitas“, pranešė UST atstovai.

Tyrimo duomenimis, savo „korespondencijoje“ su priešu agentė ragino dažniau apšaudyti Charkivą, kad miestas būtų kuo labiau sugriautas.

Ji taip pat tikėjosi, kad srities centras bus užgrobtas ir prijungtas prie Rusijos Federacijos.

UST darbuotojai išaiškino nusikaltėlę pradiniame jos žvalgybinės veiklos etape. Tai leido žingsnis po žingsnio dokumentuoti jos nusikalstamus veiksmus, sulaikyti ir taip užkirsti kelią raketų atakoms prieš miestą.

Tyrimo metu nustatyta, kad įtariamoji yra nedirbanti vietinė gyventoja. 2023 metų pabaigoje ją nuotoliniu būdu užverbavo Rusijos žvalgybos atstovas.

Kolaborantė sutiko bendradarbiauti su agresoriumi, nes tikėjosi, kad Charkivo užėmimo atveju ji gaus „postą“ okupacinėje administracijoje.

Per kratas pas moterį buvo rastas telefonas su žvalgybinės ir ardomosios veiklos Rusijos specialiųjų tarnybų naudai įrodymais.

Jai pareikšti įtarimai pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 111 straipsnio 2 dalį (valstybės išdavimas karinės padėties sąlygomis).

Agentė uždaryta į areštinę. Jai gresia kalėjimas iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: Ukrainos pareigūnaisulaikė moterįraketoscharkivaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių