Pereiti į pagrindinį turinį

Užsidegus iš Graikijos į Italiją plaukusiam keltui be žinios dingo 12 keleivių

2022-02-19 10:19

Gelbėtojai auštant šeštadienio rytui ieškojo 12 be žinios dingusių žmonių po to, kai penktadienį Jonijos jūroje užsidegė iš Graikijos į Italiją plaukęs keltas, informuoja AFP.

Naktį Graikijos pakrančių apsaugos laivai dingusiųjų ieškojo vandenyse prie Kerkyros salos.

Gelbėtojai iš Italijai priklausančio kelto „Euroferry Olympia“ į Kerkyros salą atgabeno 278 keleivius. Dėl ko kilo gaisras, kol kas nežinoma.

Pakrančių apsaugos duomenimis, visi dingusieji yra sunkvežimių vairuotojai – 9 bulgarai ir 3 graikai.

Iš laivo išgelbėti sunkvežimių vairuotojai Graikijos visuomeniniam transliuotojui sakė, kad kai kurie vairuotojai pasirinko miegoti savo transporto priemonėse, nes kelto kajutės buvo perpildytos.

Bendrovė „Grimaldi Lines“, kuriai priklauso laivas, paskelbė, kad gaisras lokalizuotas, tačiau Graikijos pakrančių apsauga šeštadienio rytą šios informacijos nepatvirtino.

Oficialiais duomenimis, keltu keliavo 239 keleiviai ir 51 įgulos narys. Jis plukdė 153 sunkvežimius su puspriekabėmis ir 32 keleivinius automobilius.

Tačiau nuogąstaujama, kad be žinios galėjo dingti ir daugiau žmonių nes nežinoma, kiek jų keliavo neoficialiai. Pakrančių apsauga sako išgelbėjusi du žmones, kurie nebuvo įtraukti į keleivių sąrašą. Abu jie iš Afganistano.

Anot Bulgarijos užsienio reikalų ministerijos, keleivių sąrašuose buvo 127 Bulgarijos piliečiai, įskaitant 37 sunkvežimių vairuotojus.

Dar 24 keleiviai buvo iš Turkijos ir 21 iš Graikijos.

Dešimt išgelbėtųjų buvo nugabenti į ligonines dėl kvėpavimo sutrikimų ir smulkių sužalojimų.

Į degantį laivą patekusi speciali graikų gelbėtojų komanda penktadienio vakarą jį apleido dėl didelio karščio, tirštų dūmų ir tamsos.

Saugumo patikrinimas 27 metų senumo laive buvo atliktas Graikijoje vasario 16 d.

Paskutinį kartą laivas Adrijos jūros regione degė 2014 m. gruodį. Tada per gaisrą Italijos kelte „Norman Atlantic“ žuvo 13 žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų