Pereiti į pagrindinį turinį

V. Zelenskis: Rusija taikosi į rytinę Donecko sritį

2024-06-04 19:06 diena.lt inf.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pareiškė, kad Rusijos pajėgos sutelkė dėmesį į rytinę Donecko sritį, o ne į šalies šiaurės rytuose esančią Charkivo sritį, kur praėjusį mėnesį pradėjo naują puolimą.

Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Scanpix nuotr.

Nuo gegužės 10 dieną prasidėjusio Rusijos antžeminio puolimo šiaurės rytinėje Charkivo srityje Maskvos pajėgos ten pasiekė didžiausių teritorinių laimėjimų per pusantrų metų. Jos užėmė kelis Ukrainos pasienio kaimus ir privertė tūkstančius žmonių palikti savo namus.

Kyjivas skubiai nusiuntė pastiprinimą į šią sritį, nepaisant to, kad Ukrainai labai trūksta karių ir šaudmenų.

„Daugiausia kovų ir smarkiausių išpuolių vyksta Donecko srityje. Tiesą sakant, tai yra pagrindinis Rusijos atakų židinys“, – vakariniame kreipimesi į ukrainiečius teigė V. Zelenskis.

V. Zelenskis sakė, kad grįžęs į Ukrainą iš vizitų keliose Europos sostinėse, taip pat Singapūre ir Filipinuose praėjusią savaitę, Kyjive surengė susitikimą su vyresniaisiais kariuomenės vadais.

Kai kurie karo analitikai teigė, kad Rusijos puolimas gali būti bandymas prasiveržti į kitas fronto linijų sritis.

Rusija teigia 2022-aisiais aneksavusi Donecko sritį, nepaisant to, kad neturi visiškos teritorijos kontrolės.

Charkivo, antro pagal gyventojų skaičių šalies miesto, meras sakė, kad gegužę Rusija surengė 76 oro atakas prieš miestą, t. y. beveik tris kartus daugiau nei balandį.

Daugiau naujienų