Pereiti į pagrindinį turinį

V. Zelenskis teigia, kad Ukraina kontroliuoja 74 Rusijos gyvenvietes

2024-08-13 21:16 diena.lt inf.

Ukraina šiuo metu kontroliuoja 74 gyvenvietes Rusijos pasienio Kursko srityje, antradienį pareiškė šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis.

AFP nuotr.

Kursko srities, kurioje Ukraina jau savaitę tęsia įsiveržimą, gubernatorius pirmadienį sakė, kad Ukraina kontroliuoja 28 gyvenvietes.

„Ukraina kontroliuoja 74 gyvenvietes“, – sakė V. Zelenskis savo vakariniame kreipimesi.

Ukrainos prezidentas sakė, kad „nepaisant sunkių ir intensyvių kovų, mūsų pajėgos toliau žengia į priekį Kursko srityje“.

V. Zelenskis taip pat pareiškė, kad Ukrainai pavyko „papildyti“ Rusijos karo belaisvių, kuriuos ji gali iškeisti į savo karius, skaičių ir kad „toliau ruošiamasi kitiems žingsniams“.

Jis paskelbė vaizdo įrašą, kurioje matyti jo vaizdo pokalbis su kariuomenės vadu Oleksandru Syrskiu.

O. Syrskis jam sako: „Šiai dienai mūsų kariai kai kuriose vietovėse yra pasistūmėję 1–3 kilometrus į priekį.“

Per pastarąją parą Ukraina užėmė „daugiau kaip 40 kvadratinių kilometrų teritorijos“, priduria O. Syrskis.

„Kovos vyksta visoje fronto linijoje. Nepaisant didelio kovų intensyvumo, padėtis kontroliuojama“, – sako kariuomenės vadas.

Ukrainiečių pajėgos į Rusijos Kursko sritį įžengė praėjusios savaitės antradienį. Tai reikšmingiausia užsienio kariuomenės ataka Rusijos teritorijoje po Antrojo pasaulinio karo.

Iš Kursko srities pasitraukė daugiau kaip 120 tūkst. žmonių, o Ukrainos kariuomenės vadas O. Syrskis pirmadienį pranešė, kad ukrainiečių kariai dabar kontroliuoja apie 1 tūkst. kv. km Rusijos teritorijos ir tęsia puolamąsias operacijas.

Ukraina pirmadienį kontroliavo mažiausiai 800 kvadratinių kilometrų Rusijos teritorijos Kursko srityje, rodo naujienų agentūros AFP atlikta JAV įsikūrusio Karo studijų instituto (ISW) pateiktų duomenų analizė.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Heorhijus Tychas antradienį sakė, kad Kyjivas nėra suinteresuotas užvaldyti teritorijų, kurias užėmė per įsiveržimą į Rusijos Kursko sritį, ir visiškai teisėtomis pavadino ukrainiečių operacijas Rusijoje.

 

Daugiau naujienų