Pereiti į pagrindinį turinį

A.Hall: JAV santykiai su Lietuva išliks stiprūs ir nepakitę

2012-11-07 14:26

Trečiadienio rytą paaiškėjus, kad Barackas Obama dar ketverius metus eis JAV prezidento pareigas, JAV laikinoji reikalų patikėtinė Annie Hall prognozuoja, kad Amerikos santykiai su Lietuva išliks nepakitę.

A. Hall patikino, kad rinkimų rezultatai daugiau įtakos turės Amerikos vidaus gyvenimui. Nors vyrauja nuomonė, kad antrai kadencijai perrinktas JAV prezidentas gali jaustis laisviau ir įgyvendinti dalį ambicingų, bet nepopuliarių sumanymų, užsienio politikos tai greičiausiai nepaveiks.

„Šiuose rinkimuose nuomonės daugiau buvo pasidalinusios ne dėl užsienio politikos, bet dėl nedarbo, dėl socialinių problemų, dėl pačios ekonomikos, todėl užsienio politika po šių rinkimų nepasikeis. Manau, kad Lietuvos ir JAV santykiai ir toliau išliks stiprūs ir nepakitę. B. Obama tęs savo politiką ir nors dar daug ką yra nuveikti, manau, jis teisingame kelyje “, - teigė A. Hall.

Pašnekovė pabrėžė, kad yra ne tiek svarbu, kas išrinktas prezidentu, bet tai, kad JAV vyksta demokratiški rinkimai, kur žmonės laisvai gali pareikšti savo valią. „Šie rinkimai parodo, kokia stipri mūsų demokratija. Tą dieną JAV vyko ne tik prezidento rinkimai, bet ir daug kitų rinkimų bei referendumų. Pavyzdžiui, Dakotos valstijoje žmonės balsavo, ar gyvūno skriaudimas gali būti laikomas nusikalstama veika“, - dėstė A. Hall.

JAV atstovė taip pat pabrėžė, kad B. Obamos valdoma šalis ir toliau stengsis išlaikyti glaudžius santykius su Europa bei strategiškai bendradarbiaus su Rusija. „Manau, kad jis tęs savo politiką Irano atžvilgiu ir bandys pritraukti Rusiją prisijungti prie sankcijų šios valstybės atžvilgiu. Taip pat bus palaikomi stiprūs santykiai su Europa“, - pabrėžė A. Hall.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų