Pereiti į pagrindinį turinį

A.Sacharukas tikėjosi būti išmestas iš Seimo

2010-11-11 19:46

Mandatą išsaugojęs opozicinės Krikščionių partijos frakcijos atstovas Aleksandras Sacharukas sako tikėjęsis kitokių balsavimo rezultatų.

"Aš tikėjausi kito rezultato, aš galvojau Liną paliks, nes iš tikrųjų nėra už ką šalint, bet turbūt per toli nuėjom, daug lėšų kainavo valstybei, turėjo ką nors paaukot", - ketvirtadienį žurnalistams sakė A.Sacharukas.

Jis sakė negalintis paaiškinti, kodėl parlamentas jį paliko Seime, tuo tarpu frakcijos kolegą Liną Karalių - pašalino.

"Balsavimas slaptas, politiniai susitarimai. Mano nuomonė buvo, kad mane turi pašalinti, konservatoriai žino, kad aš esu jų grėsmė, bet kažkodėl įvyko atvirkščiai. Man taip atrodo, kad tas įvyko, nes kažką turėjo pašalinti, nes žmonėms reikia kraujo, nors priežasčių pašalinti nebuvo nei vieno", - sakė parlamentaras.

Jis spėjo, kad balsavimo rezultatai galėjo būti jam palankūs "dėl moralinių dalykų".

"Gal dėl moralinių dalykų, kad aš dėl geros širdies dariau savo veiksmą, o aš lankau visus posėdžius ir dirbu daug, gal dėl to. Nežinau, aš to paaiškint negaliu", - sakė A.Sacharukas.

Seimas ketvirtadienį nubalsavo, kad pratęstos Seimo sesijos metu užsienyje atostogavęs L.Karalius privalės palikti Seimą, o tuo metu už jį balsavęs kolega A.Sacharukas lieka dirbti parlamente.

Už A.Sacharuko mandato panaikinimą balsavo 80 parlamentarų, prieš buvo 24 Seimo nariai, 13 susilaikė, dar 13 balsavimo biuletenių rasti sugadinti.

Už L.Karaliaus mandato panaikinimą buvo 89 Seimo nariai, 16 buvo prieš, 13 susilaikė, 12 biuletenių buvo sugadinti.

Nutarimas dėl Seimo nario mandato panaikinimo laikomas priimtu, jei už jį balsavo ne mažiau kaip 85 iš 141 Seimo narių.

Spalio pabaigoje Konstitucinis Teismas A.Sacharuką pripažino šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir sulaužius priesaiką, nes per parlamento posėdžius jis naudojosi į užsienį išvykusio L.Karaliaus pažymėjimu ir balsavo už jį priimant įstatymus. L.Karalius nusižengė dėl to, kad išvyko į užsienį ir nedalyvavo Seimo posėdžiuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų