Pereiti į pagrindinį turinį

A.Stancikienė neigia išdavusi leidimą Preilos boteliams

2012-01-07 16:14
A.Stancikienė neigia išdavusi leidimą Preilos boteliams
A.Stancikienė neigia išdavusi leidimą Preilos boteliams / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Seimo narė Aurelija Stancikienė tvirtina, kad ne jos vadovavimo laikais Kuršių nerijos parko direkcija išdavė leidimą statyti Preilos botelius, kuriuos teismas nurodė nugriauti.

A.Stancikienė nurodė, kad penktadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje botelių savininkų interesus atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas kalbėjo netiesą. „Advokatas G.Černiauskas paskleidė šmeižtą, neva A.Stancikienė, vadovaudama Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcijai, išdavė leidimus Preilos botelio statybai ir dabar neva savo pasisakymais dangsto savo nuodėmes“, - teigia parlamentarė.

„Šį pasisakymą A.Stancikienė vertina kaip sąmoningą šmeižtą, nes būtent advokatas G.Černiauskas, dalyvavęs visuose teismų procesuose, itin gerai žino, kad leidimas Preilos boteliui buvo išduotas 2004 metais, o A.Stancikienė KNNP direktore tapo tik 2005 metais, kai dėl neteisėtai išduotų leidimų buvo atleistas buvęs KNNP direktorius Vladas Portapas“, - rašoma pareiškime.

A.Stancikienė grasina advokatą paduoti į teismą.

„Šio advokato lūpomis buvo pasakyta ir daugiau netiesos, neva tokiam, koks dabar yra pastatytas Preilos botelis yra visi pritarimai, neva teismas neįžvelgė jokių nusižengimų įstatymams. Apeliacinio ir Aukščiausiojo Teismo nutartyse aiškiai pasakyta, kokie įstatymai pažeisti statant Preilos botelį. Leidimai išduoti neturint visų būtinų pritarimų, dabartiniai sprendiniai neatitinka išduoto patvirtinto pirmojo detalaus plano, o antrasis detalus planas negali būti vertinamas kaip teisėtas, nes ten nėra KNNP direkcijos, kaip atsakingos institucijos už KNNP išsaugojimą, pritarimo“, – teigė A.Stancikienė.

Jos teigimu, byloje taip pat nesunku rasti dokumentus, kur KNNP direktorė A.Stancikienė prašo stabdyti botelio administracinio pastato statybą dar tik pradėjus lieti pamatus, tačiau statybos buvo tęsiamos toliau.

A.Stancikienė taip pat tikina, kad paduos už šmeižtą į teismą spaudos konferencijoje dalyvavusį profesorių Romualdą Ginevičių, „kuris taip pat gindamas savo asmeninius interesus teigė, kad A.Stancikienė dirbo parko direktore ir nieko nedarė statant neteisėtu pripažintą pastatą Juodkrantėje L.Rėzos 1a, nors A.Stancikienė apskritai atsikėlė gyventi į Kuršių neriją tuomet, kai šis pastatas jau buvo pastatytas“.

A.Stancikienė pabrėžė, jog nėra išdavusi nei vieno leidimo, kuris teismų būtų pripažintas neteisėtu.

A.Stancikienė pareiškė nuostabą, kad Seimo nariai „Seime organizuoja tokias spaudos konferencijas, kurios tampa įsiteisėjusių teismų sprendimų neigimo ir asmeninių interesų gynimo bei atviro šmeižto vieta“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų