Pereiti į pagrindinį turinį

Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdyba turi naują vadą

2012-12-18 01:14
Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdyba turi naują vadą
Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdyba turi naują vadą / KAM nuotr.

Karinių oro pajėgų (KOP) Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdybos vadu paskirtas pulkininkas leitenantas Darius Kapūsta.

Pirmadienį Kauno įgulos karininkų ramovėje įvyko šio karininko skyrimo į pareigas ceremonija, pranešė Krašto apsaugos minsterija.

D.Kapūsta tarnybą Lietuvos kariuomenėje pradėjo 1993 metais KOP Inžinerinėje tarnyboje. 1993-2001 metais jis ėjo inžinieriaus pareigas įvairiuose KOP techniniuose padaliniuose, 2001-2012 metais dirbo KOP štabo viršininko pavaduotoju personalui, nuo 2012 metų vadovavo Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdybos štabui.

Šis karininkas nuo spalio 16 dienos ėjo laikinojo valdybos vado pareigas į atsargą išleidus anksčiau šiam KOP padaliniui vadovavusį pulkininką leitenantą Sigitą Gudeiką.

Pagrindinis Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdybos uždavinys – užtikrinti Lietuvos ir jos prieigų oro erdvės stebėjimą ir kontrolę.

Valdybos štabas yra dislokuotas Kaune, o jos Oro erdvės kontrolės centras su jame įkurtu trijų Baltijos valstybių kariniu vienetu – Bendru valdymo ir pranešimų centru – Karmėlavoje.

Šeši valdybos radiolokaciniai postai yra išdėstyti Aukštadvaryje, Juodkrantėje, Degučiuose, Ignalinoje, Šiauliuose ir Gražiškiuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų