Pereiti į pagrindinį turinį

Pakeliavęs po egzotiškus kraštus L.Karalius sugrįžo į Seimą

Pakeliavęs po egzotiškus kraštus L.Karalius sugrįžo į Seimą
Pakeliavęs po egzotiškus kraštus L.Karalius sugrįžo į Seimą / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Po kelionių į egzotiškus kraštus į Lietuvą sugrįžęs parlamentaras Linas Karalius jau pasirodė neeiliniame Seimo posėdyje ir atsiprašė rinkėjų už praleistus posėdžius.

Jo elgesį kitą savaitę žada svarstyti Seimo Etikos ir procedūrų komisija. Neatmetama, kad surinkus reikiamą skaičių Seimo narių parašų, L. Karaliui gali būti rengiama apkalta, praneša LTV „Šiandien“. 

Praleidęs tris ankstesnius Seimo posėdžius, į šį L. Karalius atvyko gerokai prieš jo pradžią. Kol jis keliavo po egzotiškus kraštus, parlamentarai jau svarstė apie galimybę surengti jam apkaltą. Iki šiol neaišku, kokiose šalyse L. Karalius lankėsi. Anksčiau teigė buvęs Tailande, prieš porą dienų žiniasklaidai jau aiškino keliavęs po Kambodžą.    

„Apgailestauju ir, pripažindamas savo kaltę, atsisakau viso skirto man sausio mėnesio atlyginimo. Taip pat labai apgailestauju, kad kai kurie suinteresuoti politikai šį mano nusižengimą pavertė ypatingu įvykiu, nors esu bene vienintelis per visą Seimų istoriją, kuris dėl praleistų posėdžių atsisakė savo atlyginimo“, - sakė L. Karalius, Seimo Krikščionių partijos frakcijos narys.

Jo veiksmus svarstys Etikos ir procedūrų komisija. Anot jos pirmininko, kol kas parlamentaro paaiškinimai labai migloti, todėl jų laukiama raštu.

L. Karalius gali likti ne tik be atlyginimo, bet ir be Seimo nario mandato. Nes, kaip teigia Algimantas Salamakinas, surengti apkaltą, yra visos galimybės. Tereikia surinkti 29 parlamentarų parašus ir pradėti procesą.

„Neatsakinėjimas į skambučius, sakymas komitetui, kad slaugo savo sergantį tėvą - na, nesąžiningumo principai ir visa kita“, - sakė A. Salamakinas, Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas.

Krikščionių partijos frakcijos seniūnas neišduoda, kur buvo jo partijos bičiulis. Beje, ir pačiam Aleksandrui Sacharukui gali tekti padėti Seimo nario mandatą, nes Arūnas Valinskas jau renka parašus jo apkaltai. A. Sacharukas trylika kartų balsavo už L. Karalių šiam nesant posėdžiuose.

„Neabejoju, kad Seimo Pirmininkė turės pasakyti ir inicijuoti visiems, kas pažeidę Statutą, lygiai tokiu pat principu. Ir paskutinis dalykas, kurį noriu pasakyti, - vertinu tai kaip spaudimą mūsų frakcijai“, - teigė A. Sacharukas, Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas.

Dar visai neseniai Seimo Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narys A. Valinskas noriai pasakojo apie apkaltą buvusiam bendražygiui A. Sacharukui, o vėliau ir L. Karaliui, tačiau ketvirtadienį nuo žurnalistų spruko.

„Niekada niekam apkaltų nerengiau ir nesiruošiu“, - tepasakė jis.

Seime inicijuojamos Statuto pataisos, kad už dviejų ar trijų Seimo posėdžių praleidimą be pateisinamos priežasties, parlamentarui būtų inicijuojama apkalta. Dabar pagal Statutą Seimo narys baudžiamas už daugiau kaip pusės visų posėdžių praleidimą - nubraukiant trečdalį algos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų