Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo pirmininkė su vienos dienos vizitu lankysis Lenkijoje

2010-06-11 11:41
Seimo pirmininkė su vienos dienos vizitu lankysis Lenkijoje
Seimo pirmininkė su vienos dienos vizitu lankysis Lenkijoje / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė penktadienį su vienos dienos darbo vizitu vyksta į Lenkiją, kur aplankys lietuvių tautinės mažumos gyvenamus Seinus, Navinykus ir Punską.

I.Degutienės susitikimuose su vietos valdžios atstovais planuojama aptarti lietuvių tautinės mažumos Lenkijoje problemas, lietuviškų mokyklų tinklo išsaugojimą ir šių mokyklų finansavimą, neišspręstus vadovėlių lietuvių kalba leidybos klausimus, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Lietuvos parlamento vadovės darbotvarkėje planuojami susitikimai su Seinų apskrities viršininku Ryszardu Grzybowskiu (Ryšardu Gržybovskiu), Balstogės vaivadijos maršalu Jaroslawu Dworzanskiu (Jaroslavu Dvoržanskiu) ir vietos savivaldybių atstovais.

Vizito metu Seimo pirmininkė padės gėlių prie Lietuvos savanorių ir Lenkijos karių kapų Berznyko kapinėse, Seinuose susitiks su "Žiburio" mokyklos atstovais, apsilankys Lietuvių namuose ir Lietuvos konsulate, susitiks su vietos lietuviškų organizacijų, švietimo ir kultūros įstaigų vadovais bei savivaldybių atstovais

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų