Pereiti į pagrindinį turinį

Ukmergės opozicija svarsto galimybę reikšti nepasitikėjimą meru

2011-11-29 19:21
Ukmergės opozicija svarsto galimybę reikšti nepasitikėjimą meru
Ukmergės opozicija svarsto galimybę reikšti nepasitikėjimą meru / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Ukmergės rajono savivaldybės tarybos opozicija planuoja rengti interpeliaciją merui valstiečiui liaudininkui Algirdui Kopūstui, kuris praėjusią savaitę, kaip įtariama, prie vairo įkliuvo neblaivus.

Opozicija ketina šiuo klausimu apsispręsti antradienio vakarą vyksiančiame opozicijos posėdyje.

„Lyg linkstama prie to, kad rengsime interpeliaciją. Šiandien susitarsime, ir jei pradėsime rinkti parašus, juos ir surinksime šiandien ar rytoj“, - BNS sakė socialdemokratas Arūnas Dudėnas.

Pasak jo, opozicijai neįtiko tai, kad pastaruoju metu žiniasklaidoje pasirodė kelios neigiamo turinio publikacijos apie A.Kopūstą.

Žiniasklaida skelbė ne tik apie, kaip įtariama, mero vairavimą išgėrus, bet ir tai, kad 63 metų A.Kopūstas, dirbęs turėdamas 40 proc. darbingumą, atgaline data gavo netekto darbingumo pensiją už daugiau nei ketverius metus.

„Pagrindiniai dalykai yra tie, kurie pastaruoju metu šmėžuoja žiniasklaidoje - nelabai geri dalykai apie merą. Tą taurę perpildė mero elgesys, toks kaip galimai vairuojant išgėrus. Tokie dalykai, manome, yra netoleruotini, nepavyzdiniai - pirmas asmuo rajone taip neturėtų elgtis“, - kalbėjo A.Dudėnas.

„Mes davėme laiko šiek tiek merui pačiam apgalvoti, ir jei jis to nesupras, galvojame, kad jis turėtų atsistatydinti, jei ne, tai rengsime interpeliaciją“, - teigė jis.
Pats A.Kopūstas antradienį išplatintame pareiškime teigia, kad interpeliacijai pagrindo nėra - esą tokie grasinimai skirti paveikti teismo sprendimą dėl šilumos ūkio nuomos sutarties. Teismas sprendžia, ar šilumos ūkio nuomos sutartį Ukmergės rajono savivaldybė su privačiu operatoriumi nutraukė teisėtai.

„Artėjant lemtingai dienai, jaučiu, kad mano sutriuškinimui sutelktos visos oponentų, norinčių, kad šilumos ūkis atitektų į privatininkų rankas, pajėgos. Žiniasklaidai pateikiama tendencinga ir tikrovės neatitinkanti informacija“, - cituojamas meras.
Pasak jo, žiniasklaidoje pasirodžiusios „tendencingos publikacijos tėra oponentų suorganizuota šmeižto kampanija“.

A.Kopūstas rajonui vadovauja nuo 2004 metų.

Pasak A.Dudėno, merą taryboje palaiko likę šeši valstiečiai liaudininkai, trys Liberalų ir centro sąjungos nariai, po vieną „tvarkiečių“ ir panaikintos Naujosios sąjungos iškeltą politiką bei nepartinis Vydas Paknys.

Opoziciją sudaro 11 politikų iš 25: penkis mandatus turintys socialdemokratai, keturi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai bei trys „darbiečiai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų