Pereiti į pagrindinį turinį

V. Uspaskichas teismo posėdį išmainė į vizitą Kauno klinikose

2013-04-19 16:39
V. Uspaskichas teismo posėdį išmainė į vizitą Kauno klinikose
V. Uspaskichas teismo posėdį išmainė į vizitą Kauno klinikose / Artūro Morozovo nuotr.

Darbo partijos (DP) pirmininkas Viktoras Uspaskichas penktadienį ryte neatvyko į teismo posėdį, pranešė esantis Kauno klinikose.

„Pranešta, kad V. Uspaskichas Kauno klinikose, atlieka skubų tyrimą, pažadėjo, kad po trijų-keturių valandų bus teismo posėdyje“, - posėdžio pradžioje pranešė teisėja Daiva Pranytė - Zalieckienė.

Esantis Kauno klinikose teismui pranešė pats V. Uspaskichas, penktadienį ryte paskambinęs telefonu.

Kauno klinikų atstovė spaudai Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė teigė negalinti patvirtinti, jog V. Uspaskichui penktadienį buvo atliekami tyrimai, jei jis lankėsi Kauno klinikų konsultacinėje poliklinikoje.

„Galiu patvirtinti tik tai, kad jis nėra hospitalizuotas“, - penktadienio rytą portalui kaunodiena.lt sakė A. Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

V. Uspaskichas penktadienį po vidurdienio Kaune išėjo iš konsultacinės poliklinikos rūmų, sėdo į automobilį ir išvažiavo, kaip sakė, į teismą.

Teismo posėdyje buvo padaryta pertrauka iki 13 valandos.

Valstybės kaltintojas vadinamoje DP juodosios buhalterijos byloje Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas penktadienį teisme turėjo pradėti skaityti baigiamąją kalbą. Anksčiau prokuroras yra sakęs, kad kalba užims 185 puslapių.

Baigiamojoje kalboje kaltintojas paprastai aptaria bylos įrodymus, išreiškia nuomonę, ar reikia kaltu pripažinti teisiamus asmenis ar juridinius asmenis, pasiūlo bausmes.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Byloje Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys, Seimo narė Vitalija Vonžutaitė kaltinami organizavę apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė M. Liutkevičienė.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politine. Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų