Pereiti į pagrindinį turinį

V.Gedvilas: jei bus įrodyti pažeidimai, J. Milerius savo poste neliks

2013-04-03 12:26
V.Gedvilas: jei bus įrodyti pažeidimai, J. Milerius savo poste neliks
V.Gedvilas: jei bus įrodyti pažeidimai, J. Milerius savo poste neliks / Gedimino Bartuškos nuotr.

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas sako, jog teisme įrodžius Seimo kanclerio Jono Mileriaus kaltę dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo jam neliktų jokių šansų toliau eiti šias pareigas.

Taip pat parlamento vadovas trečiadienį interviu Žinių radijui pažymėjo, jog jam buvo didžiulė staigmena paaiškėjus, kad byloje dėl galimo aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo įtariamasis yra ir parlamento kanceliarijos vadovas. Trečiadienį šią bylą nagrinėti ima teismas.

„Aš kalbėjau, kad reiktų pasiimti atostogas ir bandyti apsiginti savo pozicijas. Mes dabar negalim priimti sprendimų, valdybos posėdyje apie tai kalbėjom, vieningai nutarėm, kad kancleriui reikia įrodyti, kad jis nekaltas, jei teismai priims kažkokius sprendimus jų atžvilgiu, valdyba irgi priimtų sprendimą“, - klausiamas, ar nesiūlė kancleriui trauktis pačiam, atsakė V. Gedvilas.

Taip pat parlamento vadovas pabrėžė, jog teisme įrodžius kanclerio veiksmuose buvus pažeidimų, jam likti šiose pareigose nėra „jokių šansų“.

Trečiadienį baudžiamąją bylą dėl galimo aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo Seimo kanceliarijoje planuoja pradėti nagrinėti Vilniaus apylinkės teismas.

Prieš teismą stos Seimo kancleris J. Milerius, buvusi Seimo kanceliarijos Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė ir jos pavaduotoja Dalė Špakauskienė, Finansų departamento darbuotojos Nijolė Judinienė, Alė Klovaitė, Ilona Mažeikytė, Sigita Karpickienė, Irena Astrauskaitė bei Bendrųjų reikalų departamento darbuotojai Alvydas Milkevičius, Algirdas Tarulis, Arvydas Algimantas Švedas. Nė vienas įtariamųjų nėra nušalintas nuo pareigų.

J.Milerius teisiamas dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo ir galimo dokumento suklastojimo. J.Milerius BNS yra sakęs, kad įtarimai jam pateikti dėl to, kad 2008 metų rugpjūčio 1 dieną dirbo komisijoje, kuriai buvo pavesta suskaičiuoti pinigus Seimo kasoje. Tuomet jis ėjo Informacijos technologijų ir telekomunikacijų departamento direktoriaus pareigas.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo Seimo kanceliarijoje pradėtas po to, kai 2009 metų liepą Seimo kanceliarijos kasoje pasigesta per 440 tūkst. litų.

Dėl dingusių pinigų yra nuteistos buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė ir buvusi Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterė Olga Goluskaitė. Joms skirta po dvejus metus laisvės atėmimo. Paaiškėjo, kad R.Petkelienė skolino O.Goluskaitei pinigus iš Seimo kasos, o ši juos teigia pralošusi kazino.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų