Pereiti į pagrindinį turinį

VRK budės, laukdama galimo A.Sacharuko ir L.Karaliaus atsistatydinimo

2010-11-11 00:50
VRK budės, laukdama galimo A.Sacharuko ir L.Karaliaus atsistatydinimo
VRK budės, laukdama galimo A.Sacharuko ir L.Karaliaus atsistatydinimo / Ingos Juodytės nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) bus pasirengusi ketvirtadienį bet kuriuo momentu priimti apkaltos taikiklyje atsidūrusių Seimo narių Aleksandro Sacharuko ir Lino Karaliaus savanorišką atsistatydinimą, jeigu pastarieji sugalvotų žengti tokį žingsnį.

VRK paskelbė ketvirtadienį popiet rengianti posėdį, į kurio darbotvarkę įrašytas vienintelis klausimas - "Dėl Seimo narių, kuriems vyksta apkaltos procesas, galimybės atsistatydinti pagal Seimo statutą".

A.Sacharukas ir L.Karalius turi teisę savarankiškai atsisakyti savo vietų parlamente bet kuriuo momentu iki pat slapto balsavimo dėl mandatų atėmimo iš jų pradžios. Toks prašymas turi būti pateiktas VRK, kuri turi nedelsiant priimti sprendimą ir teikti Seimui nutarimą dėl parlamentarų mandatų savanoriško atsisakymo.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas tikino neturintis jokios informacijos, ar du Konstituciją pažeidę ir priesaiką sulaužę Seimo nariai ketina atsisakyti savo mandatų patys. "Mes tiesiog rengiame posėdį apsidrausdami - tam atvejui, jeigu toks prašymas ar tokie du prašymai mus pasiektų", - portalui sakė Z.Vaigauskas.

Seime abejojama, ar A.Sacharukas ir L.Karalius patys atsisakys mandatų, taip išvengdami slapto balsavimo dėl jų atėmimo bei galimo draudimo iki gyvenimo pabaigos užimti tam tikras aukštas pareigas valstybėje.

Seime ketvirtadienį visą dieną vyks opozicinei Krikščionių partijos frakcijai priklausančių A.Sacharuko ir L.Karaliaus apkalta, kuri turi pasibaigti slaptu balsavimu. Mandatai iš jų būtų atimti, jeigu už tai balsuos ne mažiau kaip 85 Seimo nariai. Balsavimo būtų išvengta, jeigu kuris nors ir kaltinamųjų arba jie abu savanoriškai atsisakytų mandatų.

A.Sacharukas ir L.Karalius yra Konstitucinio Teismo pripažinti šiurkščiai pažeidę Konstituciją ir sulaužę priesaiką. A.Karalius buvo Seimo sesijos metu išvykęs į privačią kelionę po egzotiškas šalis, todėl praleido ne vieną parlamento posėdį. A.Sacharukas ne kartą balsavo L.Karaliaus kortele ir suklastojo oficialius dokumentus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų