Pereiti į pagrindinį turinį

Anglai po baudinių serijos pratęsė savo kelionę Europos čempionate

2024-07-19 00:32 diena.lt inf.

Europos futbolo čempionate Vokietijoje atkrintamųjų stadija pasiekė finišo tiesiąją. Šįkart susitiko Anglija ir Šveicarija.

Scanpix nuotr.

Kaip ir buvo galima tikėtis, rungtynių tempą kontroliavo Anglijos rinktinė, kuri įklampino šveicarus į lėtą ir pozicinį futbolą.

Pirmajame kėlinyje Diuseldorfe susirinkę žiūrovai išvydo gan nuobodų žaidimą. Nei viena komanda nesugebėjo pralaužti priešininkų gynybos. Spaudimą sukūrė tiek anglai, tiek šveicarai, bet tai buvo vienintelis pozityvus dalykas iš pirmos rungtynių dalies.

Antrajame kėlinyje vyko panašus žaidimas, lyg ekipos norėtų, jog iškart būtų mušami 11 metrų baudiniai.

Visgi intrigą galiausiai pavyko sukurti Šveicarijos futbolininkams. Per perdavimo iš krašto į baudos aikštelę kamuolį į vartus nukreipė Breelis Embolo.

Tai, atrodo, išbudino anglus ir atlikę kelis pakitimus jie iškart puolė lyginti rezultato. Po penkių minučių jiems tai pavyko – Bukayo Saka stipriu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų nuginklavo šveicarų vartininką Yanną Sommerį.

Komandoms teko žaisti pratęsimą ir čia vėl išvydome lėtą futbolą. Per du pratęsimo kėlius komandos įvarčių nepelnė ir jų likimas buvo sprendžiamas 11 metrų baudinių serijoje.

Pirmieji seriją pradėjo anglai ir Cole'o Palmerio smūgis nepaliko jokių šansų Y. Sommeriui. Šveicarai seriją atidaryti patikėjo Manueliui Akanji ir šis nuvylė – silpną smūgį į dešinį vartų kampą atlikęs šveicaras prieš savo akis išvydo kaip anglų vartininkas Jordanas Pickfordas atremia šį smūgį.

Vėliau sekė septyni tiek anglų, tiek šveicarų tikslūs smūgiai, o paskutinysis, kurį atliko Trentas Alexanderis-Arnoldas, atnešė pergalę Anglijos nacionalinei komandai.

Anglai džiūgavo patekę į turnyro pusfinalį, kuriame jie dabar lauks Nyderlandų ir Turkijos poros nugalėtojo. 1/2 finalo vyks Dortmunde, liepos 7-ąją.


Anglija 1 - 1 Šveicarija (5-4 po 11m. baudinių serijos)

75' [0-1] Breelis Embolo

80' [1-1] Bukayo Saka

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų