Pereiti į pagrindinį turinį

Čempionai pamokė kovinguosius žemaičius

2024-08-19 20:21

„Įvertinus progas buvome verti taško, nes tai buvo geriausios tarpusavio rungtynės su „Žalgiriu“, - sakė „Džiugo“ vairininkas Andrius Lipskis. Jo treniruojama Telšių komanda „TOPsport A lygos“ 27-ajame ture po atkaklios kovos 1:2 nusileido čempionate pirmaujančiam Vilniaus „Žalgiriui“.

Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / E.Žaldario nuotr.

Pirmame kėlinyje netrūko pavojingų epizodų prie abiejų vartų. Grėsmingai atakavo Nino Noordanusas, o nuo Liviu Antalio paskutinę akimirką apsigynė Dejanas Trajkovskis.

„Džiugas“ išsiveržė į priekį 37-ąją minutę, kai po pakelto kampinio kamuolį į vartus pasiuntė Ibrahimas Cisse. Svečiai turėjo ir dar dvi puikias progas – Christianas Bella smūgiavo arti tikslo, Leifas Estevezas sukirto kamuolį į virpstą.

Išlyginti rezultatą „Žalgiriui“ pavyko 43-iąją minutę – po žalgiriečio perdavimo nesėkmingai sužaidus I. Cisse, savo šansu pasinaudojo 11-ąjį įvartį pelnęs L. Antalis.

Po pertraukos vilniečiai sėkmingiau žaidė gynyboje, tiesa, kartą sėkmė nusišypsojo, kai po keitimo pasirodęs Dominykas Kubilinskas nerealizavo geros progos. Maža to, saugas prasižengė savo baudos aikštelėje, bet Joelio Bopesu baudinį atrėmė į rikiuotę grįžęs Marius Paukštė.

Galiausiai „Žalgiris“ savo pasiekė 82-ąją minutę. Greito išpuolio metu J. Bopesu atliko perdavimą iš kairiojo krašto – savo šansu pasinaudojo Giedrius Matulevičius.

Vilniečiai su 56 taškais vėl rikiuojasi pirmi, Telšių ekipa turi 32 taškus bei laikosi penkta.

„Pradėjome aukštai pakelta gynybos linija, bet žalgiriečiai atakavo atsivėrusias erdves, tad teko gynėjus atitraukti kelis metrus žemiau. Vaikinai gerai žaidė puolime, bet nepavyko pristatyti kamuolio į vartų tinklą“, - dėstė A. Lipskis.

„Progų netrūko nei prie vienų, nei prie kitų vartų. Nėra gerai, kad neįmušėme 11 m baudinio. Guodžia, tai, kad iškovota pergalė. Žinojome, kad varžovai aršiai kovos kiekviename metre, ginsis žemai ir kontratakuos“, - kalbėjo Vilniaus „Žalgirio“ vairininkas Vladimiras Čeburinas.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Aras

Nuostabu.Žaidė dvi Lietuvos komandos.Jose paminėti NET du LIETUVIAI.
1
-1
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų