Pereiti į pagrindinį turinį

FBK „Kaunas“ treneris M.Babianskas: naujokai užkamšys spragas

2015-07-27 13:49
Tomo Raginos nuotr.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pirmosios lygos čempionate vasaros atostogos baigėsi. Po trijų savaičių pertraukos jas pradės ir FBK „Kaunas“ komanda. Kauniečių antradienį laukia principinė dvikova išvykoje su Kretingos „Minija“.

Kauno ekipoje per pertrauką įvyko nemažai permainų. Geltonai žali sukirto rankomis su buvusiu "Klaipėdos granito" klubo saugu Justu Vilavičiumi. 22 metų klaipėdietis per savo karjerą tris kartus gynė Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės garbę, taip pat keletą kartų atstovavo ir (U-19) rinktinei. Šį sezoną J.Vilavičius "SMScredit.lt A lygoje" sužaidė ketverias rungtynes, dvi jų - su Vilniaus "Žalgiriu" ir Kauno "Spyriu" pradėjo startinėje sudėtyje.

Antruoju komandos naujoku tapo JAV ir Meksikos pilietybę turintis Luisas Ramirezas „Choko“. Dvidešimt vienerių metų saugas atvyko iš Jungtinių Amerikos valstijų klubo „Vallense“ ir prisidėjo prie savo kraštiečio Josuetlo Rea „Gato“, kuris Kaune žaidžia nuo praėjusio sezono.

Paskutiniuoju FBK „Kauną“ papildžiusiu žaidėjų tapo marijampolietis Tadas Klimavičius. Iš Marijampolės "Sūduvos" dublerių ekipos atvykęs devyniolikmetis gali rungtyniauti vidurio gynėjo ir atraminio saugo pozicijose.

- Kaip praleidote pertrauką čempionate?

- Leidome vyrams atsipūsti, išsilaižyti žaizdas. Rato pabaigoje pasipylė traumos, o paskutinei išvykai į Šilutę vos surinkome 11 sveikų žaidėjų. Tad pertrauka pravertė. Mūsų legionieriai dar spėjo sudalyvauti savaitės trukmės stovykloje, kur Trakų rajone futbolo paslaptimis dalinosi su vaikais.

- Jūsų ekipa, per 18 mačų surinkusi 20 taškų, žengia 11-oje vietoje tarp 18-os komandų. Ar esate patenkinti rezultatais?

- Norisi kilti aukščiau, tačiau nėra taip paprasta. Gaila, kad dar 5 svarbūs mūsų žaidėjai nespėjo pasveikti, tad į išvyką Kretingon leidžiamės ne stipriausios sudėties. Bet sieksime pergalės. Juolab, kad šių rungtynių vertė ne 3, o 6 taškai, nes kretingiškiai yra turnyro lentelės kaimynai, surinkę tokį pat kraitį kaip ir mes. Jei pralaimėtume, ne tik netektume 3 taškų, bet ir padovanotume 3 taškus vieniems pagrindinių varžovų.

- Komandoje turėjote vieną meksikietį, nuo šiol žais du. Ko tikitės iš naujoko L.Ramirezo?

- Jis turėtų užkamšyti spragą, atsivėrusią po to, kai šį sezoną mums negali pagelbėti vienas mūsų buvusių lyderių Juanas Sevilla Sevilla. Ispanas dėl šeimyninių aplinkybių ir darbų futbolui negali skirti tiek laiko, kiek norėtųsi. Panašu, kad Luisas sugebės jį pakeisti ir pritaps mūsų klube. Jau spėjau įsitikinti, kad jo žmogiškosios savybės mums tinka. Jis – šiltas, bendraujantis vaikinas. Dėl žaidybinių – matysime. Jis debiutavo LFF taurės mače su Radviliškio ekipa. Pamatėme, kad legionierius yra tikras kovotojas, nenuleidžiantis rankų nuo pirmos iki paskutinės minutės.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų