Quantcast

Futbolo klubų rūpestis – licencijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo klubai, ruošdamiesi 2023-iųjų sezonui, rūpinasi ne vien trenerių štabų ir žaidėjų sudėtimis, bet ir licencijomis.

Pateikė paraiškas

Paraiškas Lietuvos futbolo federacijai (LFF) dalyvauti kitų metų A lygos čempionate pateikė dešimt klubų.

Tai – Vilniaus „Žalgiris“ ir „Riteriai“, „Kauno Žalgiris“, „Panevėžys“, Kauno rajono „Hegelmann“, Marijampolės „Sūduva“, „Šiauliai“, Gargždų „Banga“, Telšių „Džiugas“ ir Alytaus „Dainava“.

Šį sezoną alytiškiai laimėjo Pirmos lygos čempionatą.

Licencijavimo komiteto posėdis dėl A lygos licencijų numatytas 2023 m. vasario 6-ąją.

Lauks sprendimų

Pirmos lygos licencijų siekia devyniolika komandų, tarp jų – šešios dublerinės A lygos klubų ekipos.

Dokumentus LFF pateikė Klaipėdos „Neptūnas“, Mažeikių „Atmosfera“, Vilniaus BFA, „Žalgiris“-B ir „Riteriai“-B, Panevėžio „Ekranas“, Kretingos „Minija“, Plungės „Babrungas“, Marijampolės „Marijampolė City“, Kauno „Be1 NFA“ ir „Kauno Žalgiris“-B, Kauno rajono „Garliava“, Kėdainių „Nevėžis“, Joniškio „Saned“, „Jonava“, Vilniaus rajono „TransINVEST“, Marijampolės „Sūduva“-B, „Panevėžys“-B ir „Šiauliai“-B.

Licencijų, reikalingų dalyvauti tarptautinėse varžybose, sieks šeši Lietuvos futbolo klubai.

Antros lygos licencijų tikisi taip pat devyniolika komandų, tarp jų – šešios dublerinės-dukterinės A ir Pirmos lygų klubų ekipos.

LFF sprendimo kitąmet vasario 17-ąją lauks Utenos „Utenis“, „Šilutė“, Joniškio „Saned“, Kauno „Fortūna“ ir „Kauno Žalgiris“-C, Vilniaus „Viltis“, „Ateitis“, „Geležinis vilkas“ ir „Žalgiris“-C, Klaipėdos futbolo mokykla (FM), Kybartų „Sveikata“, Tauragės „Tauras“, Panevėžio rajono „Dembava“, „Ukmergė“, Prienų „Nemunas“, Kauno rajono „Hegelmann“-B, Telšių „Džiugas“-B, Alytaus „Dainava“-B ir Gargždų „Banga“-B.

Vartai į Europą

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) licencijų, reikalingų dalyvauti tarptautinėse varžybose, sieks šeši Lietuvos klubai, tarp jų – vienas moterų.

Tai – „Žalgiris“, „Sūduva“, „Kauno Žalgiris“, „Panevėžys“, „Hegelmann“ ir Šiaulių „Gintros“ moterų ekipa.

„Žalgirio“ futbolininkai yra užsitikrinę teisę varžytis Europos čempionų lygoje, Kauno žalgiriečiai, panevėžiečiai ir „Hegelmann“ vienuolikė – Konferencijų lygoje.

Licencijavimo komiteto posėdis dėl UEFA licencijų numatytas 2023 m. balandžio 28-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių