Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolo metus vainikavo nuotaikingos šventės

2017-12-29 14:23
Evaldo Šemioto nuotr.

Nugalėtojui – siurprizas

Kasmečiame renginyje Nacionalinėje futbolo akademijoje buvo pagerbti geriausi apskrities žaidėjai, treneriai, klubų vadovai ir teisėjai. Taurėmis, prizais ir medaliais buvo apdovanoti tiek pajėgiausios (A lygos) komandose rungtyniavę futbolininkai, tiek ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) 3-iosios lygos Kauno apskrities komandų geriausi žaidėjai.

Geriausiu 2017-ųjų apskrities futbolininku išrinktas Kauno "Stumbro" ekipos, šiemet laimėjusios LFF taurę, narys Vilius Armanavičius. 22 metų saugas pripažino, kad jam ir komandai sezonas buvo nevienareikšmis, tad asmeninio prizo jis tikrai nesitikėjo.

Geriausia futbolininke pripažinta jau keletą metų sidabro medalius iškovojančio moterų futbolo klubo "Kauno Žalgiris" 23 metų puolėja – Kamilė Vaičiulaitytė. Jos kolegė Rimantė Kunickaitė išrinkta perspektyviausia futbolininke.

Renginyje buvo pagerbtos ir visos MFK "Kauno Žalgiris" futbolininkės su treneriais Ingrida Siliūniene ir Rolandu Čepkausku priešakyje.

Nepamiršo ir mėgėjų

Geriausiam jaunam žaidėjui skirtą dovaną trečią sezoną iš eilės atsiėmė "Kauno Žalgirio" klubo 19-metis saugas Edvinas Kloniūnas. Prizus atsiėmė ir laureatų pirmieji treneriai. Geriausiu salės futbolo žaidėju pripažintas Audrius Juozaitis iš Kauno "Inkaro".

Vyresnių nei 35 metų žaidėjų nominacijoje nugalėjo Tomas Micelis (Kauno FK "Virpstas"). Veteranų per 50 metų grupėje apdovanotas Romualdas Lincevičius ("Kaunas"). Aktyviausiu teisėju paskelbtas kaunietis Arūnas Dapkus.

Prizus laureatams įteikė ir nugalėtojus sveikino LFF generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas, KAFF viceprezidentai Romas Pikčilingis ir Giedrius Bielskus, KAFF garbės prezidentas Romanas Levinskas. Taip pat rėmėjai – įmonės "V.Butkevičius ir kompanija" atstovai.

Neliko nepastebėtos ir žemesnių lygų komandos ir žaidėjai. Medaliai, taurės ir "Hummel" čekiai įteikti LFF 2-osios lygos Pietų zonos (nugalėtoja – Nacionalinės futbolo akademija) ir LFF 3-iosios lygos Kauno apskrities pirmenybių (nugalėtojas Kėdainių "Nevėžis B") prizininkams.

Taip pat buvo apdovanoti dvylikos įvairių komandų ir lygų treneriai, kurie 2017 m. parodė geriausius rezultatus ir iškovojo prizines vietas. Rezultatyviausiu LFF 3-osios lygos Kauno apskrities pirmenybių žaidėju tapo Gvidas Juška (Jonavos "Lietava") – 27 įvarčiai.

Naudingiausiu išrinktas Karolis Rukuiža ("Nevėžis B").

Žibėjo legendos

Po laureatų pagerbimo šventės NFA manieže nuvilnijo kitas tradicinis renginys – LFF Kalėdinis turnyras. Jame jau septintus metus iš eilės susibūrė skirtingų profesijų futbolo mėgėjai. Dėl čempionų vardo šiais metais grūmėsi LFF, NFA, "Kauno verslininkų", Kauno miesto savivaldybės, Lietuvos sporto žurnalistų klubo "Press’as" ir Lietuvos Respublikos Seimo atstovai.

Turnyre meistriškumą demonstravo nacionalinės rinktinės treneris Edgaras Jankauskas ir rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės žaidėjas, dabartinis LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Komandos pasiskirstė į du pogrupius, kuriuose pirmąsias vietas užėmė NFA ir LFF ekipos. Šios dvi dalyvės susitiko įtemptoje finalo dvikovoje, pasibaigusioje 3:3, tad buvo mušami 11 m baudiniai. Baudinių serijoje taiklesni buvo NFA atstovai, laimėję 4:2.

Trečiąją vietą užėmė "Kauno verslininkų" komanda, 4:1 įveikusi "Press’ą". Praėjusiais metais triumfavusi Kauno miesto savivaldybės ekipa kovėsi tik dėl penktosios vietos ir 6:2 nugalėjo Seimo atstovus.

Aikštė suvienija

Rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo keturis įvarčius įmušęs T.Danilevičius, kuris pademonstravo, kad neprarado puolėjo instinktų. Geriausiu turnyro futbolininku pripažintas E.Jankauskas, kuris taip pat kėlė galvos skausmą oponentų gynybai.

Geriausio varžybų vartininko įvertinimo sulaukė Tautvydas Vencevičius ("Press’as"), geriausiu gynėju tapo Henrikas Grikas (NFA), geriausiu saugu – Rimantas Cepovas ("Kauno verslininkai"), o geriausiu puolėju – Rokas Garastas (NFA).

Pasak renginio organizatoriaus R.Pikčilingio, nors rezultatas turnyre nebuvo svarbiausias dalykas, sirgaliai išvydo atkaklią kovą ir ypač gražų finalą.

"Vis dėlto smagiausia, kad futbolo bendruomenė nuoširdžiai pabendravo ir pajuto kalėdinę dvasią. Labai svarbu, kad skirtingų profesijų atstovus, kartais ir nesutariančius gyvenime, sujungia aikštė. Joje visi lygūs, visi turi galimybę ne tik žaisti kartu, bet ir sutvirtinti ryšius bei aptarti naudingas idėjas", –  pasakojo R.Pikčilingis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų