Quantcast

Homofobai turės „aiškų oponentą“, teigia pasiviešinęs gėjus futbolininkas

  • Teksto dydis:

Karjerą baigęs vokiečių futbolininkas Thomas Hitzlspergeris (Tomas Hiclšpergeris) pareiškė, kad jo sprendimas viešai prisipažinti, kad yra gėjus, yra itin reikšmingas kovoje su homofobija, nes dabar ji turi „aiškų oponentą“.

„Žinau, kad mano šeimai ir artimiausiems draugams nėra svarbu, jog kalbu apie savo kaip homoseksualaus futbolininko patirtį“, – 31 metų sportininkas sako vaizdo pranešime, kuris buvo paskelbtas jo tinklalapyje ketvirtadienį.

„Tačiau tikriausiai tai daug svarbiau žmonėms, kurie diskriminuoja kitus dėl jų lytinės orientacijos – ir tie žmonės dabar žino turintys aiškų oponentą“, – pridūrė jis.

Th.Hitzlspergeriui trečiadienį paviešinus savo lytinę orientaciją Vokietijos savaitraščio „Die Zeit“ tinklalapyje, jis sulaukė palaikymo pareiškimų iš kitų sporto ir politikos veikėjų.

Th.Hitzlspergeris taip pat tapo pirmuoju tarptautinio lygio vokiečių atletu, atskleidusiu, kad yra gėjus.

Jis savo sprendimą šį žingsnį atlikti būtent dabar paaiškino trumpame vaizdo pranešime vokiečių ir anglų kalbomis.

„Tiesiog tam yra tinkamas laikas, nes prieš maždaug šešis mėnesius baigiau žaisti kaip profesionalus futbolininkas, ir manau, kad dabar turiu laiko, reikalingo kalbėjimui apie savo patirtį profesionaliajame futbole, būnant homoseksualu“, – sakė Th.Hitzlspergeris.

Jis pridūrė, kad savo žingsniu padrąsins kitus.

„Tikiuosi, jog kalbėjimas apie tai, kaip elgiuosi dabar, padrąsina kai kuriuos kitus, jie mato, kad gali būti profesionalūs futbolininkai, kad gali žaisti aukščiausiame lygmenyje ir būti gėjais“, – aiškino sportininkas.

„Čia nėra prieštaravimo – aš tai įrodžiau“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
NORECIAU PAMATYTI KAIP JIS BUTU BUVES VERINIMAS JEI TAI BUTU ANKSCIAU PASAKES. ISHSIGIMELIS NELAIMINGAS.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių