Pereiti į pagrindinį turinį

Nuotaikingame futbolo turnyre pralaimėjusių nebuvo

2024-10-22 17:01

Medikai, žurnalistai, teisininkai, verslininkai, IT specialistai, treneriai bei daugybės kitų profesijų atstovai išbandė jėgas Kaune vykusiame „Be1 NFA Profesijų draugystės“ turnyre. Jame, kaip ir dera, nugalėjo draugystė, o aukščiausią meistriškumą pademonstravo tie, kas ir turėtų diktuoti futbolo madas.

 

„Be1 NFA“ futbolo akademijos iniciatyva Kaune surengtame pirmajame „Be1 NFA Profesijų draugystės“ turnyre į aikštę žengė netoli pusšimčio įvairių profesijų atstovų. Savo komandas delegavo Kauno gydytojų futbolo bendruomenė, miesto žurnalistų futbolo klubas bei šeimininkai – „Be1 NFA“ akademija. Jai atstovavo ne profesionalūs žaidėjai, šį sezoną sėkmingai rungtyniaujantys Pirmoje lygoje, o jų treneriai bei administracijos atstovai.

Nuotaikingame, dvi valandas trukusiame renginyje komandos tarpusavyje sužaidė po vienerias rungtynes. Jose geriausiai sekėsi futbolo treneriams, kurių gretose buvo ir ne vienas buvęs profesionalus žaidėjas. Drauge su lietuviais prakaitą liejo ir būrys „Be1“ struktūroje besidarbuojančių specialistų iš Katalonijos regiono. Taip pat prie šios ekipos prisidėjo ir pagal „Erasmus“ programą mūsų šalyje studijuojantys studentai iš Ispanijos.

Pirmajame turnyro mače Kauno žurnalistai su „Be1“ treneriais nespėjo traukti įvarčių iš savo vartų tinklo. Vėliau žurnalistai kibo į atlapus gydytojų komandai. Nors žiniasklaidos atstovai gana greit įgijo svarią persvarą 3:0, medikai netruko išlyginti rezultatą, o galiausiai ir šventė pergalę.

Turnyro uždarymo mače gydytojai ir žurnalistai suvienijo jėgas į jungtinę komandą bei metė rimtą iššūkį „Be1“ trenerių kolektyvui. Pastariesiems jau teko paplušėti iš peties, kad įrodytų savo pranašumą bei nuskintų turnyro nugalėtojų laurus.

Medikai galutinėje rikiuotėje užėmė antrąją vietą. Žurnalistai, pripažinę, kad kalbėti ir rašyti apie futbolą yra lengviau nei jį žaisti, finišavo paskutiniai. Tiesa, be apdovanojimų neliko nei vienas varžybų dalyvis, o rezultatų aptarimą svečiai ir šeimininkai pratęsė neformalioje aplinkoje.

„Futbolas – tūkstančius žmonių Lietuvoje vienijanti aistra. Vieniems tai yra tik laisvalaikio pomėgis, kitiems – kasdienė profesinė veikla. Mes akademijoje jį vertiname kaip kur kas platesnį socialinį reiškinį. Manome, kad futbolas yra ir puiki priemonė, suburianti žmones bei įkvepianti aktyviam gyvenimo būdui. Šiomis varžybomis įrodėme, kad tokia bendravimo forma yra naudinga tiek mums, futbolo darbuotojams bei profesionalams, tiek ir tiems, kurie vertina mūsų veiklą – t. y. sirgaliams, tarp kurių yra ir nemažai medikų bei žurnalistų“, - kalbėjo „Be1 NFA“ akademijos bei klubo vadovas Andrius Markevičius.

Sėkmingai debiutavusių varžybų dalyviai sutarė šią iniciatyvą pratęsti dar šiemet ir vėl susitikti Kalėdiniame turnyre LFF treniruočių centro Kaune aikštėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų