Pereiti į pagrindinį turinį

Čekams baimės įvaręs jaunimas persvaros neišlaikė

2024-09-07 01:11

"Varžovus turime gerbti, bet jų nebijoti", - prieš akistatą su Čekijos rinktine savo auklėtinius ragino Tomas Ražanauskas. Jo treniruojama Lietuvos jaunimo rinktinė penktadienį pratęsė savo pasirodymą UEFA Europos vaikinų iki 21 metų čempionato atrankos turnyre.

LFF nuotr.

Tomo Ražanausko auklėtiniai Jonavos stadione neišsaugojo pirmame kėlinyje įgytos persvaros ir rezultatu 1:2 turėjo pripažinti Čekijos bendraamžių pranašumą.

Tai buvo paskutinės vaikinų U21 rinktinės atrankos ciklo rungtynės namuose. Lietuviai pasirodymą atrankoje baigs spalio mėnesį dvejomis išvykos rungtynėmis – su ta pačia Čekijos komanda bei Islandijos futbolininkais.

Pirmojo kėlinio metu vienintelis įvartis krito 19 minutę, kai Fausto Steponavičiaus ir Ernesto Gudelevičiaus vystytą ataką taikliu smūgiu užbaigė Romualdas Jansonas. Dar dvi perspektyvias progas turėjo Faustas Steponavičius, bet jo bandymai tikslo nepasiekė.

Antrajame kėlinyje varžovai pademonstravo aktyvesnį žaidimą puolime ir persvėrė rezultatą savo naudai Deniso Alijagičiaus ir Vaclavo Sejko taikliais smūgiais.

"Įmušus įvartį man nukrito spaudimas nuo pečių. Sunku grįžti, dar tikrai nesu geriausios kondicijos, bet dirbu ir stengiuosi grįžti į formą, – teigė lietuvių įvarčio autorius Romualdas Jansonas. - Buvo tikrai geras pirmas kėlinys, žaidėme neblogai. Antrame pradėjo trūkti jėgų, gal atsirado koncentracijos stoka. Kovėmės iki galo, gaila, kad praleidome įvartį iš standartinės situacijos. Buvo tikrai atkaklios rungtynės, bet tikrai davėme jiems kovą“.

Lietuva – Čekija 1:2 (1:0)

Jonavos miesto centrinis stadionas, teisėjas –Miloš Milanović (Serbija);

Įvarčiai: 19 min. Romualdas Jansonas (Lietuva); 58 min. Denis Alijagić, 87 min. Václav Sejk (Čekija);

Įspėti: 21 min. Ernestas Gudelevičius, 42 min. Julius Virvilas (Lietuva), 90+6 min. Antonín Kinský, 90+6 min. Patrik Vydra (Čekija);

Lietuvos rinktinės sudėtis: Julius Virvilas, Eduardas Jurjonas, Nojus Stankevičius, Natanas Žebrauskas, Domas Slendzoka, Karolis Žebrauskas (46 min. Dariuš Stankevičius), Ernestas Gudelevičius, Martynas Džiugas, Romualdas Jansonas (67 min. Esmilis Kaušinis), Faustas Steponavičius, Motiejus Burba (88 min. Deividas Dovydaitis). Atsargoje: Rimvydas Kiriejevas, Tautvydas Burdzilauskas, Milanas Rutkovskis, Marius Skirmantas, Simas Civilka,  Nojus Lukšys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų