Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmąją "Amber Cup" turnyro dieną – D. Sūnelaičio dublis ir pergalė prieš armėnus

2015-08-18 21:52 diena.lt inf.

Antradienį po pietų Palangos miesto stadione startavo tradicinis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) „Amber Cup" turnyras, kuriame šiemet varžosi Lietuvos, Baltarusijos ir Armėnijos U-17 (iki 17 metų) rinktinės.

Jaunių rinktinių futbolo turnyras Palangoje tradiciškai vyksta nuo 1993-ųjų, ir tik pernai dėl miesto stadiono rekonstrukcijos buvo persikėlęs į Klaipėdą.

Turnyro pirmose rungtynėse Baltarusijos U-17 rinktinė susitiko su Ukrainos komandą pakeitusią ir paskutinę akimirką sukviesta Lietuvos U-16 rinktine (Lietuva B). Jaunieji lietuvaičiai nepabūgo vyresnių kolegų iš kaimyninės šalies ir pirmajame kėlinyje sugebėjo išsiveržti į priekį po to kai 9 minutę įvartį gražuolį iš maždaug 30 metrų pelnė gynėjas Arnas Paura.

Po praleisto įvarčio baltarusiai gerokai supyko ir užgulė lietuvaičių vartus, ko pasekoje 27 minutę Dzmitry Baradzin pasinaudojo mūsiškių skyle gynyboje ir nuginklavo Arijaus Bražinsko ginamus vartus.

Baltarusiai dar kartą galėjo pasižymėti pačioje pirmoje kėlinio pabaigoje, tačiau Krasimir Kapov sugebėjo prašauti virš vartų iš 1 metro atstumo.

Po pertraukos Baltarusijos rinktinė surengė dar dvi rezultatyvias atakas ir šventė pergalę rezultatu 3;1.

D.Sūnelaičio benefisas lėmė pergalę prieš armėnus

Atidarymo rungtynėse susitiko Lietuvos ir Armėnijos U-17 rinktinės. Puikų ir kokybišką žaidimą pademonstravę lietuvaičiai šventė įtikinamą pergalę rezultatu 2:0.

Pirmajame kėlinyje armėnams daug galvos skausmo kėlė Džiugo Sūnelaičio ir Anglijoje rungtyniaujančio Andriaus Lučausko duetas. Greiti ir techniški lietuvaičiai nuolat raižė armėnų gynybą, o baigiantis kėliniui D.Sūnelaitis tiesiog subombardavo varžovų gynybą. Puolėjo smūgis galva pataikė į skersinį, o vėliau pakartotiniu smūgiu lietuvis pelnė įvartį ir išvėdė savo komandą į priekį.

Antrajame kėlinyje lietuvaičiai ir toliau narsiai kovėsi su armėnais bei nemažino apsukų puolant jų vartus bei gynėsi organizuotais ir disciplinuotai. Ilgą laiką nei vienai, nei kitai rinktinei nepavyko sukelti didelių pavojų prie abiejų vartų, iki tol, kol mačo pabaigoje apie save dar kartą davė žinoti Džiugas Sūnelaitis. Lietuvos komandos puolėjo smūgis iš maždaug 20 metrų tiesiog išvalė varžovų vartų "voratinklius" ir užtvirtino mūsiškių pergalę.

"Komanda tikrai labai gerai žaidė, visi labai stengėsi, pagrindinis tikslas buvo išeiti į aikštę ir kovoti. Esame užsibrėžę sau tikslus tapti šio turnyro nugalėtojais, tai manau, jog šiandien ta linkme pajudėjome. Manau, jog šiandien visos grandys puikiai įvykdę trenerio duotas užduotis", - po mačo sakė du įvarčius į armėnų vartus pelnęs Džiugas Sūnelaitis.

"Noriu pasveikinti komandą su pergalę, sėkmingos rungtynės ir ilgai laukta pergalė. Šiose rungtynėse nuo pat pradžių komanda išėjo su charakteriu, kadangi esame išsikėlę sau didelį tikslą - laimėti turnyrą, tai šios dienos dvikova buvo pirmas tvirtas žingsnis link to. Tačiau šios rungtynės parodė, jog dar yra kur tobulėti ir manau, jog pakalbėjus su žaidėjus, išanalizavus jų žaidimą, mes jį dar pagerinsime", - po pergalės kalbėjo rinktinės vyriausias treneris Rokas Garastas,

Antrąją "Amber Cup" turnyro dieną, rugpjūčio 20, pirmose rungtynėse, 15 valandą susitiks Baltarusijos ir Armėnijos rinktinės, o vėliau 18 val., santykius aiškinsis dvi Lietuvos rinktinės.

Rungtynių statistika

Lietuva B – Baltarusija 1:3 (1:1)

Palangos miesto stadionas

Teisėjas – R.Šmitas (Šilutė)

Įvarčiai: 9 min. Arnas Paura (Lietuva B); 27 min. Dzmitry Baradzin, 67 min. Kanstantsin Kazakov, 76 min. Pavel Sadovski (Baltarusija)

Įspėti: 71 min. Pavel Sadovski (Baltarusija)

Lietuva B startinė sudėtis: Arijus Bražinskas, Ernestas Mockus (56 min. Rokas Gudelis), Egidijus Dusevičius, Deivydas Raulinaitis, Arnas Paura, Matas Ramanauskas (70 min. Germanas Daškevičius), Matas Gudaitis (76 min. Darius Zubauskas), Karolis Uzėla (76 min. Edvinas Sirutavičius), Jonas Bičkus (70 min. Matas Vareika), Titas Milašius (33 min. Lukas Jakavičius), Gintas Ramanauskas (41 min. Matas Kubilius).

Baltarusija U17 startinė sudėtis: Aliaksandr Svirski, Vladzislav Malkevich, Nika Basaryia, Artsiom Mirayevski (41 min. Artsiom Kuratnik), Krasimir Kapov (41 min. Dzmitry Kalineika), Kiryl Pilets (56 min. Aliaksandr Ksenafontau), Pavel Sadovski (77 min. Siarhei Vollkau), Ivan Hamolka (77 min. Hleb Burakov), Andrei Pilipavets, Nikita Biatsenia (70 min. Kiryl Karpenka), Dzmitry Baradzin (56 min. Kanstantsin Kazakov).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų