Pereiti į pagrindinį turinį

Po Anglijos triumfo čempionato pusfinalyje – sunki dilema princui: ar pavyks sudalyvauti finale?

2024-07-11 11:25 diena.lt inf.

Velso princas pasveikino Ollie Watkinso paskutinės minutės, tiksliau – paskutinės sekundės, įvartį, kuris nulėmė Anglijos patekimą į Europos futbolo čempionato finalą. Bet princas Viljamas susiduria su sunkia dilema dėl dalyvavimo finale, skelbia užsienio portalas „Hello“.

Scanpix nuotr.

Trečiadienio vakarą karališkosios šeimos feisbuko paskyroje buvo paskelbta karaliaus Karolio III žinutė. Nuaidėjus finaliniam pusfinalio švilpukui su Nyderlandais, karalius sveikino komandą.

„Kartu su žmona prisijungiame prie visos mūsų šeimos ir nuoširdžiai sveikiname patekus į Europos futbolo čempionato finalą. Linkime pačios didžiausios sėkmės sekmadienio rungtynėse.

Jei tik galėčiau paskatinti jus užsitikrinti pergalę paskutinės minutės stebuklingais įvarčiais ar kitokia nuobaudų drama, esu tikras, kad įtampa dėl šalies kolektyvinio širdies ritmo ir kraujospūdžio būtų labai sumažinta! Sėkmės, Anglija", – rašė karalius Karolis III.

Princas Viljamas, ištikimas Aston Villa gerbėjas, rašė: "Koks grožis, Ollie! Sveikiname Angliją! #EURO2024 finalininkai".

Anglijos „Trys liūtai“ atsiliko, kai per pirmas septynias rungtynių minutes Nyderlandų rinktinės futbolininkas Xavi Simonsas smūgiavo į vartus, tačiau prieštaringai vertinamas Anglijos rinktinės futbolininkas Haris Keinas aštuonioliktąją minutę įmušė įvartį ir išlygino  rezultatą.

„Aston Villa“ puolėjo Ollie Watkinso įvartis, įmuštas paskutiniąją – 90-ąją minutę, tiksliau – paskutiniąją sekundę, nulėmė Anglijos rinktinės patekimą į  Europos futbolo finalą, kuris įvyks sekmadienį – liepos 14 d. 22 val.

Anglija finale susitiks su Ispanija.

Šiose rungtynėse princas Viljamas negalėjo asmeniškai dalyvauti dėl darbo įsipareigojimų.

Sunki dilema

Viljamas, kuris yra aistringas „Aston Villa“ gerbėjas, pastaraisiais metais taip pat ilgą laiką palaikė nacionalines komandas įvairiuose turnyruose.

Sekmadienį, liepos 14 d., Berlyno olimpiniame stadione „Euro 2024“ finale Anglija susikaus su Ispanija, bet Velso princas susiduria su sunkia dilema.

Futbolo rungtynės sutampa su vyrų pavienių rungtynių finalu Vimbldone. Paprastai teniso turnyre Viljamas dalyvaudavo kartu su savo žmona – Velso princese Catherine.

Princas Viljamas Europos futbolo čempionato ketvirtfinalyje. Scanpix nuotr.

Princesės dalyvavimas turnyro čempionate jau yra tapęs tradicija, bet kol kas nepatvirtinta, ar Kate Middleton šiemet pasirodys čempionate, atsižvelgiant į jos nuolatinį vėžio gydymą.

Tačiau, atsižvelgiant į princo, kaip Futbolo Asociacijos prezidento, vaidmenį, jis greičiausiai vyks į Vokietiją palaikyti savo šalies finale.