Pereiti į pagrindinį turinį

Po anksti pasibaigusio tarptautinio sezono – apmaudas

2022-07-16 08:00

„Nusivylimas, nes nepavyko žengti į kitą etapą“, – paklaustas, kaip jaučiasi po atsakomųjų Europos Konferencijų lygos atrankos rungtynių, ištarė Rokas Garastas. Jo diriguojama „Kauno Žalgirio“ ekipa tarptautinį sezoną baigė jau po pirmojo atrankos etapo.

Baigtis: „Kauno Žalgirio“ futbolininkai Marijampolėje atsilaikė prieš svečius iš Slovakijos, bet viską nulėmė prastas pirmasis mačas.
Baigtis: „Kauno Žalgirio“ futbolininkai Marijampolėje atsilaikė prieš svečius iš Slovakijos, bet viską nulėmė prastas pirmasis mačas. / V. Kuralavičiaus nuotr.

Gelbėjo vartininkas

„Turėjome vilties. Tikėjomės, kad antrosios rungtynės bus kitokios nei pirmosios. Taip ir išėjo, tačiau nepasinaudojome progomis įmušti“, – dėstė R.Garastas.

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai ketvirtadienį užbaigė savo pasirodymą UEFA Europos Konferencijų lygoje. A lygos prizininkai namuose lygiosiomis 0:0 sužaidė su „Ružomberok“ klubu iš Slovakijos, tačiau į kitą etapą nepateko dėl išvykoje patirto pralaimėjimo 0:2.

Pirmieji pavojingą epizodą, kaip ir Slovakijoje, sukūrė kauniečiai. Mohamedas Bahlouli atsidūrė baudos aikštelėje, tačiau smūgiavo šalia vartų. Pirmame kėlinyje tas pats M.Bahlouli atliko dar du tolimus smūgius, o varžovai turėjo idealią progą įvarčiui. Linas Pilibaitis savoje baudos aikštelėje prasižengė prieš slovaką, tačiau 11 m baudinį atrėmė vartininkas Deividas Mikelionis.

Iškart po pertraukos žalgiriečiai buvo apgulę varžovų vartus. Ypač svariai prie to prisidėjo po keitimo aikštėje pasirodęs 19-metis nigerietis Oyinlola Kayode. 54 min. atsakė ir „Ružomberok“, bet čia komandą ir vėl gelbėjo puikiai sužaidęs D.Mikelionis. Vėliau tame pačiame O.Kayode krašte žalgiriečiai sukūrė ir dar vieną labai pavojingą progą, tačiau jaunam futbolininkui jos nepavyko paversti įvarčiu. D.Mikelionis ekipą gelbėjo dar keletą kartų ir buvo geriausias šeimininkų gretose.

Uždarbis – minimalus

„Žinoma, kad varžovai taip pat turėjo galimybių įmušti, nes atsivėrėme ir rizikavome. Bet šiaip atsakomosios rungtynės buvo kur kas geresnės nei pirmosios“, – buvo įsitikinęs R.Garastas.

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai pernai perrašė klubo istoriją, įveikdami pirmąjį atrankos etapą. Tačiau tąsyk jiems teko kur kas palankesni burtai. Pirmajame etape kauniečiai pranoko nykštukinio Gibraltaro atstovę – komandą „Europa“. Antrajame jų kelią užbaigė kovingi Velso atstovai „The New Saints“ futbolininkai, triumfavę bendru rezultatu 10:1.

250 tūkst. – tiek eurų už dalyvavimą UEFA turnyre šiemet uždirbo „Kauno Žalgirio“ ir „Panevėžio“ klubai.

Užpernai žalgiriečiai Europos lygos atrankoje dėl pandemijos sužaidė tik vieną mačą, bet jame skaudžiai 1:6 nusileido Norvegijos čempionato lyderei – Budės „Glimt“ ekipai. Dar metais anksčiau Europos arenoje kauniečiai debiutavo perimdami kelialapį iš bankrutavusio Kauno „Stumbro“, tačiau jau pirmajame kvalifikaciniame etape bendru rezultatu 0:6 kapituliavo prieš tokių varžybų senbuvį Limasolio „Apollon“ (Kipras) klubą.

Už dalyvavimą pirmajame atrankos etape „Kauno Žalgiriui“ šiemet atiteko 250 tūkst. eurų UEFA išmoka. Tačiau kito sezono europinės perspektyvos žalgiriečiams kur kas niūresnės. Įpusėjus Lietuvos A lygos pirmenybėms jie užima tik šeštąją vietą ir nuo prizininkų pakylos atsilieka net dešimčia taškų, tiesa, turi vieną mačą atsargoje.

Liko du klubai

Panašiai susiklostė „Panevėžio“ europinė misija. Buvusio Lietuvos rinktinės startego Valdo Urbono vadovaujama Aukštaitijos komanda į atsakomąsias rungtynes Moldovoje su Orhėjaus „Milsami“ ekipa atvyko turėdama ne pačias prasčiausias pozicijas. Po lygiųjų 0:0 lietuviai tikėjosi svečiuose realizuoti savo pranašumą, tačiau 0:2 neprilygo oponentams.

Jau 4 min. Danas Spataru pasinaudojo svečių gynybos neapdairumu ir išvedė į priekį šeimininkus. Po pertraukos kamuolį į savo vartus nukreipė „Panevėžio“ gynėjas Joshua Akpudje. 69 min. vieni A lygos lyderių galėjo pakeisti mačo eigą, bet Jeffrey Sarpongas nerealizavo 11 m baudinio.

Panevėžiečiai klubo biudžetą papildė taip pat minimalia UEFA išmoka – 250 tūkst. eurų.

Net kelis kartus didesnę premiją užsitikrino Lietuvos čempionas Vilniaus „Žalgiris“. Vilniečiai Čempionų lygos pirmajame atrankos etape bendru rezultatu 2:1 palaužė Kosovo „Ballkani“ futbolininkus ir antrajame laikys Švedijos čempiono „Malmo“ egzaminą. Net jei sostinės klubas sukluptų, jis tęstų pasirodymą Konferencijų lygoje ir vien už dalyvavimą jau užsitikrino per 1 mln. eurų.

Tarptautinis sezonas dar nesibaigė ir Marijampolės „Sūduvai“. Šalies vicečempionai burtais pateko iškart į antrąjį Konferencijų lygos kvalifikacinį etapą, kuriame jų liepos 21 d. Marijampolėje ir po savaitės išvykoje laukia Danijos „Viborg“ komanda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų