Pereiti į pagrindinį turinį

Stebuklai Lietuvos futbolo A lygoje: gali pasikeisti dalyvių skaičius

2017-02-08 08:44

Nieko bendro su stipriausia šalies lyga neturintys LFF Vykdomojo komiteto nariai Stasys Stankus ir Vytautas Vaškūnas kitiems komiteto atstovams bando įteigti, jog ne aštuonios, o devynios komandos turėtų startuoti 2017 metų A lygos čempionate. Tą devintąją vietą užimtų pernai iš lygos iškritęs „Kauno Žalgiris“.

Vytauto Petriko nuotr.

Nors toks scenarijus vis dar atrodo sunkiai suvokiamas, tačiau žinant S.Stankaus įtaką kitiems Vykdomojo komiteto nariams, šio pasikeitimo negalėtumėm vadinti „iš fantastikos srities“. Kokiais kriterijais vadovaujasi tokį pasikeitimą siūlantys piliečiai? Jokiais. Kaip ir pernai, per Lietuvos vaikų ir jaunimo futbolo asociacijos (LVJFA) prezidento rinkimus, kuriuos laimėjo V.Vaškūnas.

Priminsime, kad šią vietą V.Vaškūnui dar prieš kurį laiką pažadėjo būtent S.Stankus. Beje, tos pačios asociacijos valdybos nariu yra išrinktas Laimis Bičkauskas, kuris ir yra „Kauno Žalgirio“ idėjinis vadas. Paradoksalu yra tai, kad prieš 2017 metų sezoną A lygos tvarkaraščiai buvo sudaryti anksčiausiai per pastarąjį dešimtmetį. Jie sudaryti ne devynioms, o aštuonioms komandoms, tad jei Vykdomasis komitetas nuspręs, jog „Kauno Žalgiris“ dėl kažkokių priežasčių vertas žaisti stipriausiame šalies divizione, dabartinį tvarkaraštį bus galima mesti lauk.

Galime tik spėlioti, ar kauniečiams ta vieta minėtų asmenų nebuvo pažadėta anksčiau, tačiau faktas, kad jie pasiruošimą naujam sezonui pradėjo sausio pradžioje kartu su kitomis A lygos komandomis. Be to, vakar „Kauno Žalgiris“ oficialiai pristatė legionierių iš Gruzijos. Ar pirmos lygos komandai reikalingas legionierius, vėlgi galime tik paspėlioti.

„Kol kas nenoriu nieko komentuoti. Tiesiog tikiu, kad nugalės sveikas protas“, - portalui futbolas.lt sakė A lygos prezidentas Deividas Šemberas.

Beje, tie patys Vykdomojo komiteto nariai „Kauno Žalgirio“ klubui ir toliau leidžia naudoti legendinio krepšinio klubo pavadinimą. Pastariesiems ne rodiklis yra net Lietuvos Apeliacinio Teismo sprendimas. Kitas LFF Vykdomojo komiteto posėdis numatytas šį šeštadienį – vasario 11 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų