Pereiti į pagrindinį turinį

„Sūduva“ - vėl A lygos čempionato lyderė

2009-08-17 16:58
„Sūduva“ - vėl A lygos čempionato lyderė
„Sūduva“ - vėl A lygos čempionato lyderė / fkbanga.lt nuotr. Barjerai: „LKKA ir Teledemos“ futbolininkų (balti marškinėliai) atakos dažnai atsitrenkdavo į „Bangos“ gynybos užtvaras.

Lietuvos futbolo A lygos čempionate taškus prarado favoritai - Panevėžio „Ekrano“ ir Vilniaus „Vėtros“ futbolininkai, o iš paskutinės vietos „pabėgo“ Kauno „LKKA ir Teledema“ komanda.

Čempionų titulą ginantys panevėžiečiai svečiuose lygiosiomis 1:1 sužaidė su Tauragės „Tauru“, o „Vėtra“ išvykoje 0:1 (0:1) pralaimėjo „Šiaulių“ klubui.

„Patyrėme apmaudžią nesėkmę. Kaip ir anksčiau Šiauliuose, nesugebėjome išnaudoti tų progų, kurias galėjome. Galimybių įmušti įvartį buvo nedaug, bet trys iš jų - puikios: dvi pirmajame kėlinyje ir antrajame, kai Nikolajus Mašitševas iš šešių metrų pataikė į vartininką. „Šiauliai“ mums - išties sunkiai įveikiamas varžovas. Šiam mačui mes nepasirengėme ir pralaimėjome“, - po rungtynių kalbėjo „Vėtros“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

Rugpjūčio 23-iąją vilniečiai namuose susitiks su A lygos lydere Marijampolės „Sūduva“, kuri 18-ajame ture namuose 3:1 nugalėjo autsaiderę Pakruojo „Kruoją“. Šioje dvikovoje marijampoliečiams dar negalėjo padėti naujokas - puolėjas Ričardas Beniušis, nes kol kas nesutvarkyti jo registracijos „Sūduvos“ klube formalumai.

A lygos debiutantė „LKKA ir Teledema“ nutraukė pralaimėjimų seriją - kauniečiai išvykoje 1:0 įveikė Gargždų „Bangą“ ir iš paskutinės, 8-osios, vietos pakilo į 7-ąją. Aikštės šeimininkai galėjo išplėšti lygiąsias, tačiau Israelis A.Douglasas mačui baigiantis nerealizavo 11 metrų baudinio.

„Visos mūsų rungtynės su „Banga“ - principinės: taip buvo, kai žaidėme 1-ojoje lygoje, taip yra ir dabar. Šis susitikimas pasižymėjo kovingumu, gal šiek tiek didesnio indėlio tikėjausi iš žaidėjų, pakeitusių starto vienuolikės futbolininkus. Nugalėtoją lėmė baudiniai: mes įmušėme, gargždiškiai - ne, tačiau toks yra sportas“, - apie mačą sakė „LKKA ir Teledemos“ strategas Viačislavas Novikovas.

18-ojo turo statistika

„Sūduva“ - „Kruoja“ 3:1 (2:0). 1400 žiūrovų. Įvarčiai: E.Alvarezas (4 min. ir 32 min. E.Alvarezas, R.Radavičius (86 min. iš 11m)/I.Morinas (54 min.).

„Šiauliai“ - „Vėtra“ 1:0 (1:0). 1200 žiūrovų. Įvartis: E.Marozas (31 min.).

„Tauras“ - „Ekranas“ 1:1 (0:1). 1020 žiūrovų. Įvarčiai: D.Regelskis (57 min.)/E.Varnas (18 min.).

„Banga“ - „LKKA ir Teledema“ 0:1 (0:0). 1512 žiūrovų. Įvartis: M.Bezykornovas (68 min. iš 11 m).

Komandų rikiuotė

1. „Sūduva“ (39 taškai), 2. „Ekranas“ (38), 3. „Vėtra“ (37), 4. „Šiauliai“ (25), 5. „Tauras“ (20), 6. „Banga“ (17), 7. „LKKA ir Teledema“ (11), 8. „Kruoja“ (10).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų