Pereiti į pagrindinį turinį

Tarptautiniame mače kauniečiai lenkams nepasidavė (komentarai)

2015-02-04 17:30

Nors Lenkijos futbolo lygis nepalyginamai aukštesnis nei Lietuvos, Kauno „Stumbro“ futbolininkai šiandien namuose nepralaimėjo Suvalkų „Wigry“ ekipai.

Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) stadione trečiadienį vykusiose rungtynėse įvarčių pasiekta nebuvo, bet dėl to dvikova netapo mažiau patraukli ir emocinga. Pirmąją mačo dalį dominavo svečiai iš Lenkijos. Pirmojoje Lenkijos lygoje rungtyniaujanti ekipa, kurios trenerių štabe ne pirmus metus darbuojasi lietuvis Donatas Vencevičius, susikūrė gausybę progų, bet įmušti nesugebėjo.

Antrajame kėlinyje vaizdas pasikeitė – kauniečių žaidimas susitvarkė, tad atakos persikėlė prie lenkų vartų. O keli išpuoliai vos nesibaigė įvarčiais.

Kauniečiai išbandė net 21 žaidėją. Startinėje sudėtyje varžybas pradėjo: A.Sikorskis, T. Snapkauskas, M. Dapkus, M. Eiza, K. Upstas, E. Skripkinas, R. Sadauskas, A. Rimkevičius ir N. Mačiulis bei peržiūroje dalyvaujantis N. Valskis. Po keitimo aikštėje pasirodė A. Bareikis, I. Prieskenis, G. Kvedaras, M. Varanauskas, D. Stradalovas, R. Blaževičius, V. Armanavičius, L. Pupšys, L. Jurevičius ir E. Pečiulis.

„Iš esmės rungtynėmis likau patenkintas. Žinoma, jautėsi, kad lenkai yra aukštesnio meistriškumo, bet mūsų jaunimas klaidas ir daromą broką kompensuoja didžiuliu noru. Be to, jautėsi ir krūvio fonas po fizinio pasirengimo treniruočių“, - portalui kaunodiena.lt sakė „Stumbro“ treneris Darius Gvildys.

Tik šį sezoną į Kauną iš Marijampolės „Sūduvos“ klubo persikėlęs 44 metų specialistas kol kas nusiteikęs pozityviai. Juolab, kad jaunoje komandoje atsirado ir keletas labiau patyrusių žaidėjų. Su lenkais pirmąsias rungtynes sužaidė Artūras Rimkevičius. Šis 31 metų puolėjas pernai tapo rezultatyviausiu LFF pirmosios lygos žaidėju, įmušęs 26 įvarčius.

„Artūras, pasiekęs gerą sportinę formą, neabejotinai padės mūsų ekipai. Kaip ir saugas Nerijus Mačiulis (pernai su Pakruojo „Kruoja“ tapęs A lygos vicečempionu). Jaunoje komandoje turi būti keli vyresni žaidėjai, kad žaidimas nevirstų vien tik bėgimu  ir palaida bala“, - kalbėjo D.Gvildys.

Mače su „Wigry“ „Stumbro“ marškinėlius užsivilko ir saugas Nerijus Valskis. Šis pernai Rumunijoje rungtyniavęs techniškas žaidėjas 2013-aisiais buvo išrinktas geriausiu A lygos futbolininku. Jis neabejotinai taptų solidžiu pastiprinimu Kauno ekipai. Tačiau, D.Gvildžio teigimu, neaišku, ar N.Valskis liks Kaune, nes saugas dairosi klubo užsienyje. Neseniai jis buvo peržiūroje Kazachstane, o netrukus gali išvykti į Lenkijos klubo treniruočių stovyklą.

Artimiausias rungtynes kauniečiai vasario 6 d. savo aikštėje su Jonavos „Lietuva“, tačiau šiame mače žais jaunesni „Stumbro“ futbolininkai. Pagrindinės sudėties narių vasario 11 d. laukia išbandymas akistatoje su Talino „Levadia“ (Estija), o vasario 14 d. su Liepojos „Metalurgs“ (Latvija).

„Esame susidėlioję tvarkaraštį visam mėnesiui, kad galėtume planuotis krūvius ir formos augimą. Kol kas matau, kad pamatyti tikrąjį komandos lygį reikia dar mėnesio kito“, - kalbėjo D.Gvildys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų