Pereiti į pagrindinį turinį

Tauragės futbolui vadovaus "bachuras"

2015-11-27 10:18 diena.lt inf.
Arūnas Pukelis
Arūnas Pukelis / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Tauragės apskrities futbolo federacijoje (TAFF) – permainos. Lapkričio pradžioje vykusiame neeiliniame posėdyje atstatydintas 15 metų federacijai vadovavęs Sigitas Jukna ir vienbalsiu visų federacijos narių pritarimu naujuoju prezidentu išrinktas verslininkas Arūnas Pukelis, pranešė kurjeris.lt.

Laukia nuosprendžio

Kriminaliniame pasaulyje A.Pukelis turi Šviniaus pravardę. Neseniai Kauno apylinkės teismas baigė narplioti Enriko Daktaro pagrobimo pernai lapkritį aplinkybes. E.Daktarą nuskriaudusį Arūną Pukelį pasiūlyta įkalinti beveik trejiems metams.

Pasak Kauno apygardos prokuroro Egidijaus Palaimos, šioje byloje užtenka įrodymų, kad Švinius dalyvavo E.Daktaro pagrobime. Tai įrodo ir E.Daktaro kraujas, aptiktas teisiamojo automobilio bagažinėje. Ir A.Pukelio telefoninių pokalbių išklotinė, pagal kurią, nusivežus pagrobtąjį iš Kaune, V.Putvinskio gatvėje esančio naktinio baro prieigų į Mitkūnų apylinkes, ten prieš jį apie 10 minučių smurtauta. Ir minėto naktinio klubo apsaugos parodymai, kad iš jų E.Daktaras išėjo be jokių akivaizdžių smurto žymių. Ir klubo prieigose įrengtų vaizdo kamerų įrašai, kad paskui dideliu greičiu nuvažiuojantį A.Pukelio automobilį, į kurio bagažinę buvo įgrūstas H.Daktaro sūnus, ta pačia kryptimi nurūko dar keli automobiliai, kuriuose – ikiteisminio tyrimo metu nenustatyti Šviniaus bendrininkai.

Siautėjo Tauragėje

Ir ankstesnių nusikaltimų, su kuriais sietas Švinius, šleifas – gana skandalingas. Pavyzdžiui, 2008-ųjų vasarą jis bandė įvesti savo tvarką Tauragės gatvėse.

Kartą sustabdytas policijos patrulių, nes važiavo neprisisegęs saugos diržo, supyko, kad šie paprašė jo vairuotojo pažymėjimo ir liepė pūsti į alkoholio matuoklį. Pareiškęs, kad jis vairuotojo pažymėjimo nesivežioja, nes jį esą visi pažįsta, pakišo pareigūnams tik savo pasą. Galiausiai, nusprendęs, kad šie pernelyg ilgai tikrina jo blaivumą, pagrasino, kad sudegins jų ūkinius pastatus.

Tą pačią vasarą jis įsivėlė į konfliktą gatvėje su tuomečiu Tauragės rajono vicemeru. Supyko, kad šis aplenkė jo automobilį žvyruotoje gatvėje. Užblokavęs aplenkusiojo transporto priemonę, Švinius atsidarė jos dureles ir, sugriebęs valdininką už skruosto, išplūdo necenzūriniais žodžiais. Galiausiai apspjovė jo automobilio langą.

Įkliuvo ir Vokietijoje

Prieš šešerius metus A.Pukelis buvo teisiamas už vieno Kauno verslininko terorizavimą. Šis sulaukė grasinimų susidoroti ir reikalavimo sumokėti stambią pinigų sumą neva už tai, kad Šviniaus bičiuliai per brangiai įsigijo buvusį popieriaus fabriką. Neeilinis nusikaltimas, su kuriuo sietas šis tauragiškis, prieš keliolika metų užfiksuotas ir Vokietijoje. Šios teisėsaugininkai sustabdė automobilį, kuriuo Švinius važiavo su dviem draugais, ir rado jame 270 tūkst. nedeklaruotų Didžiosios Britanijos svarų sterlingų (apie 1,5 mln. litų).

Turi įtakingų draugų

Teigiama, kad likus kelioms dienoms iki Kauno policiją ant kojų sukėlusio E.Daktaro pagrobimo, A.Pukelis skaitė pranešimą Vilniuje surengtoje verslo konferencijoje, į kurią buvo atvykę ir įtakingų šalies politikų. Tarp jų – premjeras Algirdas Butkevičius.

Švinius pastebėtas žinomų politikų kompanijoje ir neformalioje aplinkoje. Pavyzdžiui, restorane su Viktoru Uspaskichu, buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio kompanijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų