Quantcast

Tik po Ronaldo ašarų ir baudinių serijos laimėję portugalai žengė į ketvirtfinalį

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Europos futbolo čempionate buvo sužaistas dar vienas aštuntfinalio susitikimas tarp Portugalijos ir Slovėnijos rinktinių.

Pirmajame kėlinyje dominavo su Cristiano Ronaldo priešakyje esantys portugalai, kurie valdė kamuolį 65 proc. rungtynių laiko.

Tiesa, įvarčio pasiekti jiems taip ir nepavyko. Pačioje pradžioje nesėkmingai pasižymėti bandė Rubenas Diasas, vėliau – Bruno Fernandesas. C. Ronaldo atliko stiprų baudos smūgį, bet kamuolys skriejo virš vartų. Besibaigiant kėliniui pabandė ir Joao Palhinha – jo smūgiuoto kamuolio slovėnų vartininkas Janas Oblakas nesiekė, tačiau šis atsitrenkęs į virpstą nuriedėjo už galinės linijos.

Slovėnai kažkuo atsakyti nesugebėjo – vieną smūgį iš labai tolimos distancijos atliko Benjaminas Šeško, tačiau tai vargo portugalams nesukėlė. Slovėnija pirmajame kėlinyje įvarčio nepraleido ir tai jau galima buvo pavadinti maža pergale rungtynėse.

Antrajame kėlinyje Portugalija dar labiau ėmė spausti slovėnus ir ieškoti savo įvarčio – jau pačioje pradžioje progą iššvaistė Bernardo Silva. Vėliau, Ronaldo gavo dar vieną šansą mušti baudos smūgį, tačiau pataikė tiesiai į vartininką.

Kėliniui persiritant į antrąją jo pusę portugalų jėgos blėso, tuo pačiu ir kuriamos progos retėjo.

Įvarčio per pagrindinį laiką taip ir nepasiekusios komandos turėjo žaisti pratęsimą.

Pirmajame pratęsime portugalai gavo vieną auksinę progą galiausiai įmušti įvartį, kuomet po pražangos prieš Diogo Jotą baudos aikštelėje teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Visgi C. Ronaldo, stojęs mušti šio baudos smūgio, nesugebėjo nuginkluoti žymiojo slovėnų vartininko J. Oblako, kuris į dešinį kampą skriejusį kamuolį atmušė ir išgelbėjo savo komandą nuo praleisto įvarčio.

Na, o antrajame pratęsime tiek Slovėnijos sirgaliai, tiek pati komanda griebėsi už galvų, kuomet portugalų veteranas Pepe apmaudžiai suklydo ir B. Šeško išbėgo vienas prieš portugalų vartininką. Tiek Pepe, tiek visa portugalų rinktinė lengviau atsiduso, kai jų vartininkas Diogo Costa koja atrėmė slovėno smūgį. Iškart po to 41-erių Pepe buvo pakeistas.

Galiausiai, pasibaigus pratęsimui rezultatas taip ir liko 0:0, todėl pirmąkart šiame Europos futbolo čempionate komandos stojo mušti 11 metrų baudinių.

Pirmieji baudinių seriją pradėjo slovėnai – su didžiuliu pasitikėjimu į vartus stojęs portugalų vartininkas D. Costa be vargo atrėmė slovėno Josipo Iličičiaus smūgį, kuris buvo labai panašus į tą, kurį Ronaldo neįmušė pirmajame pratęsime.

Būtent Ronado buvo pirmasis, kuris žengė ištaisyti savo klaidos. Šįkart legendinis futbolininkas smūgiavo į kitą vartų kampą ir J. Oblakas nesugebėjo kamuolio pasiekti.

Antrasis slovėnų žaidėjas, stojęs mušti į D. Costos vartus, buvo Jure Balkovecas, tačiau ir jo smūgiuotą kamuolį atrėmė jaunasis portugalas. Po jo prie 11 metrų žymos atsistojo B. Fernandesas ir šis savo smūgiu padvigubino Portugalijos pranašumą.

Didžiulį spaudimą jautęs slovėnas Benjaminas Verbičius taip pat nepramušė šio vakaro portugalų žvaigždės D. Costos. Galiausiai trečią portugalų baudinį įmušęs B. Silva kartu su komanda triumfavo – Portugalija, po sunkaus mačo su slovėnais, keliauja į čempionato ketvirtfinalį.



 



NAUJAUSI KOMENTARAI

don Pedro

don Pedro portretas
Ir turtuoliai..verkia...

>Nesuprantu

>Nesuprantu portretas
Normali žmogaus, kuris pergyvena dėl savo šalies ir sirgalių, reakcija. Kaip jis pats sakė po susitikimo, tuo metu jis galvojo, kad Portugalija gali ir neišeiti į kitą etapą dėl jo neįmušto įvarčio. Nėra daug tokių turtingų, viską jau turinčių žmonių, kurie būdami 39 metų dar kovoja už savo šalį. Kartais pagalvoji - ar jam to reikia ?

>tai

>tai  portretas
Vadini kitus kvailiais, bet prašai, kad tau pasakytų rezultatą ? Tai kas tu pats esi ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių