Pereiti į pagrindinį turinį

„Trakų“ sąskaitoje – dar viena užtikrinta pergalė

2015-11-08 17:19 diena.lt inf.
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

26-ą pergalę „SMScredit.lt A lygoje“ iškovojo vicečempionė „Trakų“ ekipa. Valdo Urbono treniruojami futbolininkai 34-ojo turo mače namuose 4:0 (2:0) sutriuškino autsaiderius „Šiaulius“.

„Riteriams“ šis mačas jau nieko nelėmė, o šiauliečiams, norint aplenkti iš čempionato pasitraukusią Pakruojo „Kruoją“, per likusias dvejas rungtynes būtina iškovoti pergalę.

Šeimininkai pelnyti įvartį galėjo jau pirmosiomis minutėmis, tačiau tiek Donatas Šėgžda, tiek Sergejus Ševčiukas smūgiais iš arti pergudrauti Povilo Valinčiaus nesugebėdavo.

„Šiauliams“ pavyko atlaikyti pirmąją „riterių“ atakų bangą ir atkarpomis užmegzti kovą aikštės viduryje. Visgi kėliniui įpusėjus, šeimininkai dviem įvarčiais įtvirtino akivaizdų žaidybinį pranašumą.

20-ą ir 29-ą minutę kamuolius į „Šiaulių“ vartus siuntė tie futbolininkai, kurie anksčiau atstovavo Saulės miesto ekipai. Vaidotas Šilėnas ir S. Ševčiukas pasinaudojo komandos draugų savalaikiais perdavimais bei tiksliai smūgiavo vienu lietimu.

Per likusį kėlinio laiką dėkingas progas pasižymėti turėjo Nerijus Valskis, Rokas Stanulevičius ir D. Šėgžda, tačiau visų žaidėjų bandymai buvo atremti vartininko arba skriejo pro šalį.

Iš karto po pertraukos „Trakai“ pelnė dar du įvarčius ir sudėjo visus taškus. 47-ą minutę vartininko aikštelėje nesėkmingai kamuolį išmušė svečių gynėjas Adomas Mika, kuris atšoko nuo P. Valinčiaus ir apmaudžiai įskriejo į vartus.

Po septynių minučių pasižymėjo Artiomas Gurenka – baltarusis puikiu smūgiu paliko stebėti vartų sargą, kaip kamuolys išvalo visus tolimojo vartų kampo voratinklius.

Savo vartų saugumui mažiau dėmesio skyrusiems „riteriams“ vos neteko nudegti. Kartą Eligijaus Jankausko pavojingą smūgį atrėmė Marių Rapalį vartų stačiakampyje pakeitęs Lukas Žukauskas, o Tomo Rapalavičiaus bandymas mušti galva iš arti buvo nesėkmingas.

Vienuolikėms atlikus keitimus, žaidimo tempas nukrito. „Trakai“ užtikrintai kontroliavo situaciją aikštėje ir buvo arti penkto įvarčio.

Su R. Stanulevičiaus bei N. Valskio smūgiais susidorojo vartininkas, o „Šiauliai“ atsakė pavojinga ataka, kurios smaigalyje buvo po keitimo aikštėje pasirodęs Jonas Ulberkis. Jaunasis futbolininkas pasiuntė kamuolį šalia vartų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų