Pereiti į pagrindinį turinį

Vokiečiai nori Kaune pastatyti naują futbolo stadioną

2009-06-04 14:13
Vokiečiai nori Kaune pastatyti naują futbolo stadioną
Vokiečiai nori Kaune pastatyti naują futbolo stadioną / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Vokiečių bendrovės domisi galimybe pastatyti Kaune naują futbolo stadioną, atitinkantį UEFA reikalavimus. Rekonstruoti S.Dariaus ir S.Girėno stadioną vokiečiai atsisako.

„Dvi bendrovės, bendradarbiaujančios su FIBA ir UEFA, išreiškė pageidavimą Kaune statyti modernų futbolo stadioną. Tuo suinteresuota ir Lietuvos futbolo federacija“, - po susitikimo su vokiečiais sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Vokietijos bendrovių „DEKRA Real Estate Expertise GmbH“ ir „STRABAG“ atstovams pasiūlyta rekonstruoti istorinį S.Dariaus ir S.Girėno stadioną, tačiau šio pasiūlymo jie atsisakė. „Kadangi šis stadionas yra saugomas paveldo objektas, jis privalo išlikti tokios pat formos, neviršyti aukštingumo reikalavimų, o vokiečiai nori pritaikyti tipinį projektą, kurį turi parengę“, - sakė V.Gudėnas.

Vokiečiai pageidauja, kad jų pastatytas stadionas būtų naudojamas tik futbolui, ir žada tribūnas įrengti prie pat aikštės. S.Dariaus ir S.Girėno stadione yra bėgimo takai. Jame sportuoja ir lengvaatlečiai.

„Dabar yra siūlomi du variantai - „Gintaro“ stadionas arba Karinių oro pajėgų teritorija Fredoje“, - sakė V.Gudėnas. Anot jo, savivaldybė sutiktų perduoti „Gintaro“ stadioną vyriausybei, kad ši perleistų jį Lietuvos futbolo federacijai. Tada apleisto stadiono vietoje galėtų iškilti naujas modernus stadionas. Dėl 20 hektarų teritorijos Fredoje reikėtų tartis su Karinėmis oro pajėgomis.

Vokiečių bendrovės nežada prašyti pinigų iš savivaldybės, tik nori garantijų, kad pastatyto stadiono niekas iš jų neatims. „Jiems reikia žemės sklypo ir komunikacijų“, - tikino V.Gudėnas. Vokiečių norams turės pritarti ir Kauno miesto taryba.

Galimybė statyti futbolo stadioną savivaldybei priklausančioje Nemuno saloje, kur dabar statomi Pramogų ir sporto rūmai, nesvarstoma. Numatyta, kad šioje teritorijoje turi likti parkas ir rekreacinės zonos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų