Pereiti į pagrindinį turinį

A.Didžbalis gerina sunkiosios atletikos rekordus

2014-06-18 08:57
Vytauto Petriko nuotr.

Į dopingo skandalą patekęs ir dvejų metų diskvalifikacija nubaustas geriausias Klaipėdos sunkiaatletis Aurimas Didžbalis į didįjį sportą grįžo su trenksmu. Jis dvejuose turnyruose pagerino tris Lietuvos rekordus.

Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija A.Didžbalį iš varžybų buvo diskvalifikavusi dvejiems metams, kai jis 2012 metų balandį Turkijoje vykusiame Europos čempionate įkliuvo neva vartojęs dopingą.

Teigta, kad atleto organizme aptikta dehidrochlormetiltestosterono. Šis anabolinis steroidas augina sportininko raumenų masę, kuri atletams prideda jėgos, pagreitina atsigavimą po krūvių.

Dehidrochlormetiltestosteronas taip pat turi vieną išskirtinę savybę – praėjus 9 dienoms po vartojimo ši medžiaga pasislepia organizme ir tiriant mėginius laboratorijose ją pastebėti labai sunku. A.Didžbalio organizme dopingo aptikta ištyrus per 2012-ųjų Europos pirmenybes paimtą šlapimo mėginį.

Ištvėręs dvejų metų diskvalifikaciją A.Didžbalis vėl lyg viesulas įsiveržė į sunkiosios atletikos varžybas.
Jis birželį dalyvavo uostamiestyje vykusiame Lietuvos sunkiosios atletikos čempionate bei tradiciniame tarptautiniame turnyre „Grand Prix-Klaipėda“.

Šalies pirmenybėse A.Didžbalis tapo absoliučiu čempionu, dvikovėje iškėlęs 400 kg. Pirmu bandymu jis iškėlė 170 kg, antru bandymu pakartojo sau priklausanti Lietuvos rekordą – 180 kg ir bandė pakelti 185 kg, tačiau nusisuko fortūna.

Stūmimo veiksmu trečiuoju bandymu A.Didžbalis iškėlė 5 kg daugiau nei yra Lietuvos rekordas, kuris taip pat priklauso klaipėdiečiui ir yra 220 kg. Taip uostamiesčio atletas pasiekė du naujus Lietuvos rekordus – stūmimo 220 kg ir dvikovės 400 kg.

Jam pačiam priklausantį rovimo rungties rekordą A.Didžbalis pagerino turnyre „Grand Prix-Klaipėda“. Sportininkui pakluso 181 kg svoris.

Šiame turnyre, kuriame dalyvavo 11 komandų iš 7 šalių, pergalę komandinėje įskaitoje šventė šeimininkai klaipėdiečiai.

„Net nėra kada džiaugtis tais rekordais, nes reikia ir toliau dirbti, neprarasti formos, juk laukia pasaulio čempionatas“, – ryžtu tryško A.Didžbalio treneris Bronius Vyšniauskas.

Sunkiaatlečių laukia netrukus prasidėsianti bendro fizinio pasirengimo stovykla, o nuo liepos sportininkai kaups jėgas lapkritį Kazachstane vyksiančiam pasaulio čempionatui. Jame vyks ir atranka į 2016 metų olimpines žaidynes.

„Sunku prognozuoti, kaip seksis, tačiau tikiu, kad A.Didžbalis gali pasirodyti labai gerai“, – optimistiškai nusiteikęs buvo B.Vyšniauskas.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų