Pereiti į pagrindinį turinį

Ar trinktelės V. Alekna durimis?

2013-08-08 10:15
LTOK rinkimams artėjant, pritarimas V.Aleknai – ir iš A.Sabonio lūpų
LTOK rinkimams artėjant, pritarimas V.Aleknai – ir iš A.Sabonio lūpų / Alfredo Pliadžio nuotr.

Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė išvyksta į šeštadienį Maskvoje prasidedantį 14-ąjį pasaulio čempionatą. Ilgamečiam rinktinės lyderiui Virgilijui Aleknai startas Rusijos širdyje greičiausiai bus paskutinis per jo karjerą.

41 metų dukart olimpinis čempionas šiemet gydėsi nugaros traumą, tad prieš varžybas Rusijoje startavo vos kartą – Londone vykusiame Deimantinės lygos etape "Sainsbury's Anniversary Games" jis įrankį nusviedė tik 62,94 m ir liko paskutinis devintas.

Nuo pjedestalo nužengus V.Aleknai, kalbėti apie medalius ir prizininkų pakylas yra gana sunku. "Jeigu mūsų lengvaatlečiai priartės prie savo asmeninių rezultatų, tikimės du tris sportininkus matyti rungtyniaujančius finale, o kokius penkis atletus – pusfinaliuose", – teigė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas.

Jo nuomone, visa lengvosios atletikos bendruomenė išsiilgusi ryškių pergalių, tačiau švaistytis pažadais treneris nebuvo linkęs.

"Visi pasiilgę medalių. Bet tokių prognozių nesiimčiau. Viskas priklausys nuo to, kaip susiklostys tą dieną. Turime grupę sportininkų, kurie pretenduoja į penketukus. Šis sezonas, kaip poolimpinis, turėjo būti lengvesnis, tačiau išėjo atvirkščiai. Maskvai ruošėsi ir galėjo dalyvauti 22–23 sportininkai, tačiau įvyko nenumatytų dalykų – dalis gavo traumas, kitiems pritrūko sėkmės. Dabar 14 sportininkų pasirengę susigrumti su pajėgiausias planetos lengvaatlečiais. Nuotaikos darbinės, į Maskvą kaip į ekskursiją nevykstame ir tikimės, kad Rusijos svetingumas mums bus palankus", – vylėsi treneris.

Anot specialisto, labai rimtai į Maskvą išvyko nusiteikusi disko metikė Zinaida Sendriūtė, pastaruoju metu demonstravusi aukštus rezultatus "Deimantinės lygos" varžybose. 28-erių lengvaatletė šį sezoną pagerino asmeninį rekordą, nusviedusi diską 65,97 m.

Džiugina gera šuolininkės į aukštį Airinės Palšytės sportinė forma – ji dėl traumos praleido žiemą, o dabar pagrįstai galvoja apie Lietuvos rekordo šturmą.

"Jaučiu, kad galiu kovoti ir siekti gero rezultato. Mano sportinė forma vis gerėja, o tai labai svarbu. Jei viskas bus gerai, gal Lietuvos rekordas bus vienos mano. Kokie lūkesčiai? Finalo aštuntukas. Visi būtų patenkinti", – teigė A.Palšytė.

Šiuo metu Lietuvos šuolio į aukštį rekordą (196 cm) A.Palšytė dalijasi su Nele Žilinskienė. A.Palšytė šį aukštį yra įveikusi 2011 m. Šendženio universiadoje, o N.Žilinskienei tai padaryti buvo pavykę du kartus – 1994 ir 1996 m.

Kraitis

Iki šiol nepriklausomos Lietuvos sportininkai pasaulio lengvosios atletikos čempionatuose yra iškovoję penkis medalius. Keturi iš jų priklauso disko metikui Virgilijui Aleknai (auksas 2003 ir 2005 m., sidabras – 2001 ir 1997 m.), vienas – septynkovininkei Remigijai Nazarovienei (bronza 1997 m.). Atstovaudami Sovietų Sąjungos rinktinei, sidabro medalius 1983 m. yra pelniusios Ana Ambrazienė (400 m barjerinis bėgimas) ir Galina Murašova (diskas).

Lietuvos rinktinė

Marius Žiūkas (20 km ėjimas), Tadas Šuškevičius (50 km ėjimas; 20 km ėjimas), Diana Lobačevskė (maratonas), Remalda Kergytė (maratonas), Živilė Balčiūnaitė (maratonas), Kristina Saltanovič (20 km ėjimas), Brigita Virbalytė (20 km ėjimas), Neringa Aidietytė (20 km ėjimas), Virgilijus Alekna (disko metimas), Zinaida Sendriūtė (disko metimas), Agnė Šerkšnienė (400 m; 200 m), Lina Grinčikaitė (100 m), Airinė Palšytė (šuolis į aukštį), Eglė Balčiūnaitė (800 m).
Atsisveikinimas: varžybos Maskvoje V.Aleknai greičiausiai bus paskutinis rimtas jo karjeros startas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų