Pereiti į pagrindinį turinį

Argentina už pergalę dėkinga puolėjui

Nesulaikomas: L.Scola Pasaulio čempionate vidutiniškai pelno po 30,3 taško per rungtynes.
Nesulaikomas: L.Scola Pasaulio čempionate vidutiniškai pelno po 30,3 taško per rungtynes. / Tomo Raginos nuotr.

Paskutine rinktine, įšokusia į Pasaulio vyrų krepšinio čempionato ketvirtfinalio traukinį, tapo Argentina. Būtent su šia komanda šiandien ir kausis Lietuvos krepšininkai.

Po beprotiško paskutinio pasaulio čempionato aštuntfinalio gerai nusiteikę Argentinos žaidėjai daugiau nei valandą dalijo interviu savo šalies žiniasklaidai ir pavėlavo į komandos vakarienę.

Neįtikimos dramos ir įtampos kupiname mače, kuris, dar nesulaukus atomazgos, buvo pakrikštytas gražiausiu pirmenybėse Turkijoje, Argentina 93:89 pranoko savo principinius varžovus brazilus.

"Labai apmaudu pralaimėti šiame čempionato etape, nes mes žaidėme tikrai gerai. JAV rinktinei pralaimėjome tik dviem taškais, nė viena kita komanda nesugebėjo taip pasipriešinti. Buvome pakankamai stiprūs, bet pralaimėjome labai gerai komandai. Todėl esame kartu ir laimingi, ir liūdni", – kalbėjo 32 taškus pelnęs Ispanijoje rungtyniaujantis Brazilijos rinktinės gynėjas Marcelo Huertas.

"Tikiuosi, ne, – paklaustas, ar rungtynės su brazilais buvo įsimintiniausios gyvenime, atsakė Argentinos komandos aukštaūgis Fabricio Oberto. – Mūsų dar laukia keletas rungtynių čempionate, ir, viliuosi, kad jos bus ne ką prastesnės. Praeis pusvalandis, ir mačas su Brazilija taps istorija, o mes kalbėsime apie Lietuvos rinktinę. Galvojame tik apie ketvirtfinalį, o ne apie kokius nors medalius."

"Tai buvo didi kova. Abi komandos galėjo laimėti, o mūsų pergalę lėmė mažos smulkmenos. Mūsų komandoje trys ar keturi žaidėjai pelnė po 10–15 taškų ir du – po 20 ir daugiau. Tai taip pat padėjo mums išplėšti pergalę, – spaudos konferencijoje kalbėjo fantastiškai žaidęs ir 37 taškus pelnęs argentiniečių lyderis Luisas Scola. – Žinau, kad komanda rungtynių pabaigoje žiūri į mane. Galiu patikinti jus, kad ne vieną kartą mačo pabaigoje esu prametęs ir taip atsitiks dar ne kartą. Tačiau šįvakar aš pataikiau svarbiausius metimus. Toks ir yra krepšinis."


Rezultatas

Argentina–Brazilija 93:89 (25:25, 21:23, 20:18, 27:23). Argentinai daugiausia taškų pelnė: L.Scola 37 (13/19 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 8/9 baudų, 9 atkovoti kamuoliai), C.Delfino 20 (4/7 tritaškių), H.Jasenas 15, F.Oberto 7/M.Huertas 32 (baudos 8/8), L.Barbosa 20 (5/9 tritaškių), T.Splitteris ir M.Machado – po 10.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų