Pereiti į pagrindinį turinį

Arvydas Novikovas įsitvirtina Edinburgo „Hearts“ komandoje

2009-08-10 15:48
Arvydas Novikovas įsitvirtina Edinburgo „Hearts“ komandoje
Arvydas Novikovas įsitvirtina Edinburgo „Hearts“ komandoje

Jaunasis Lietuvos talentas Arvydas Novikovas sulaukia ne tik „Hearts“ trenerio ir komandos sirgalių pripažinimo, bet ir Škotijos spaudos dėmesio.

Kai Edinburgo „Hearts“ komandos strategas Csaba Laszlo praėjusio sezono rungtynėse su Glazgo „Celtic“ lietuvį nusprendė išleisti į aikštę, daugelis sirgalių pirmą kartą ištarė jo pavardę.

Dabar milžiniška aistruolių armija apie lietuvį žino gerokai daugiau. Kad ir tai, kad A.Novikovas užtikrintai žaidžia net prieš grėsmingus varžovus. 

Priešsezoninėse klubo rungtynėse Vokietijoje ir Anglijoje jaunasis kairysis saugas demonstravo savo talentą. „Tas vaikis sukels nemažai rūpesčių daugeliui garsių futbolininkų“, - gerą lietuvio žaidimą vertino futbolo ekspertai.

Jie negailėjo liaupsių ir praėjusią savaitę, kai A.Novikovas meistriškai žaidė prieš Boltono „Wanders“ komandos gynėją Saną Rickettsą.

„Treneris davė daug naudingų patarimų. Jis nori pagyvinti žaidimą greitais perdavimais. Treneris patarė dažniau įkirsti į baudos aikštelę, ir aš tai dariau. Treniruotės davė daug naudos. Aikštėje jaučiausi gerai. Tai yra naujas etapas mano karjeroje. Esu laimingas“, - Škotijos „Evening News“ kalbėjo lietuvis.

Antrą sezoną Edinburgo komandą treniruojantis Csaba Laszlo vertina lietuvio norą tobulėti. „Jis supranta, ko iš jo noriu, - kalbėjo treneris. - Paaiškinau, kad jei nuolat žais kamuoliu, varžovai visada bus priversti prasižengti prieš jį. Svarbiausia viską atlikti tinkamu metu - asistuoti komandos draugams, smūgiuoti ar žaisti kamuoliu. Jeigu jis išmoks visa tai suderinti, taps puikiu žaidėju.“

A. Novikovas supranta, kad jam teks išlieti daug prakaito, nes darbas - vienintelis kelias į futbolo olimpą. „Man reikia daug dirbti. Turiu mažiau įgūdžių nei partyrę futbolininkai. Treneris kiekvienam suteikia galimybę žaisti. Dabar mums laikas įrodyti, ko esame verti“, - kalbėjo lietuvis.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų