Pereiti į pagrindinį turinį

A.Skarbalius: šalies taurė – tik pusė darbo

2012-04-04 09:34
A.Skarbalius: šalies taurė – tik pusė darbo
A.Skarbalius: šalies taurė – tik pusė darbo / Tomo Raginos nuotr.

Lietuvos moterų rankinio lygos 1-ąjį atkrintamųjų varžybų etapą peršoko reguliariojo sezono nugalėtoja Kauno „ACME-Žalgirio“ komanda ir čempionės titulą ginanti sostinės „Eastcon AG-Vilniaus kolegijos“ ekipa.

„ACME-Žalgiris“ ir „Eastcon AG-Vilniaus kolegija“ iškart pateko į pusfinalį, o ketvirtfinalio iki dviejų pergalių serijose jėgas išmėgins Kauno rajono „Garliavos-SM“ ir Kauno „Širšės-Gajos“ bei Vilniaus „Šviesos-Eglės“ ir Panevėžio KKSC rankininkės.

Žalgirietės reguliaraus sezono nugalėtojų titulą buvo užsitikrinusios gerokai anksčiau, o „Eastcon AG-Vilniaus kolegija“ iki paskutinio – 24-ojo – turo lenktyniavo su „Garliava-SM“ ir galiausiai įveikė Kauno rajono atstoves 34:31.

– Šį sezoną jūsų vadovaujama komanda rungtyniauja labai galingai: po 43-ejų metų pertraukos iškovota Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) Didžioji taurė, užtikrintai laimėtos ir nacionalinio čempionato reguliariosios varžybos. Ar tikėjotės, kad pagrindinės konkurentės liks taip toli jums už nugarų? – paklausėme „ACME-Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Antano Skarbaliaus.

– Prieš sezoną iškėlėme tikslą laimėti ir šalies taurę, ir čempionatą. Lietuvos taurė – tik pusė darbo. Jei abiejų užduočių įvykdyti nepavyks, tai mums bus nesėkmė. Vis dėlto nuo jų niekas nėra apdraustas. „Eastcon AG-Vilniaus kolegija“ per atkrintamąsias varžybas bus labai galinga priešininkė. Sezono metu sostinės ekipoje buvo nemažai traumuotų žaidėjų, tačiau šios problemos, atrodo, jau praeityje. Svarbu pažymėti, kad ši komanda pasižymi tuo, kad sugeba labai gerai nusiteikti svarbiausiems mačams. Laukia įnirtinga kova ir kurios komandos pusėn pakryps sėkmės svarstyklės, sunku prognozuoti. „Garliavos-SM“ ir „Šviesos-Eglės“ taip pat nenurašome.

– Ar kas nors Lietuvos čempionate jus nustebino?

– Kiekviena komanda yra rimta konkurentė, varžybų baigtis – nenuspėjama. Paskutines reguliaraus sezono rungtynes žaidėme su jaunomis vilnietėmis – „Bakalėjos-Tauro“ rankininkėmis. Atkreipiau dėmesį, kad jos stipriai patobulėjo. Buvo gražu, kaip noriai ir gerai žaidė šios ekipos rankininkės.

– Privalumas ar trūkumas tai, kad jūsų komanda praleis ketvirtfinalio etapą ir atkrintamąsias varžybas pradės nuo pusfinalio?

– Ši pertrauka mums tikrai nebus naudinga, nes neturime su kuo žaisti draugiškų rungtynių. Išmėginsime jėgas su Kauno vaikinų jaunių ekipa ir stebėsime, kaip seksis mūsų varžovėms. Norėtųsi surengti kontrolinių dvikovų su pajėgesnėmis priešininkėmis, tačiau tam neturime papildomų lėšų.

– „ACME-Žalgiris“ jau turi ir garantuotą kelialapį į Europos taurės turnyrą. Ar ketinate dalyvauti šiose varžybose?

– Taip, bandysime daryti viską, kad šia teise pasinaudotume. Pirmiausia reikės rasti lėšų, tad tikimės ir Kauno savivaldybės paramos.


24-asis turas

Vilniaus „Eastcon AG-Vilniaus kolegija“–Kauno rajono „Garliava-SM“ 34:31 (18:19). E.Verbovik 8 įvarčiai, M.Perlibaitė 6, G.Kavaliauskaitė 5/D.Būtėnaitė 9, J.Daugėlaitė 8, D.Šatkauskaitė 6.

Panevėžio KKSC–Kauno „Širšės-Gaja“ 29:28 (14:11). S.Kazlauskaitė 11, G.Butkevičiūtė 7, M.Aleknavičiūtė 4/L.Masiulevičiūtė 10, E.Norkutė ir E.Pakrosnytė po 4.

Vilniaus „Bakalėja-Tauras“–Kauno „ACME-Žalgiris“ 35:46 (19:21). E.Burakauskaitė 11, I.Verbovik 7, R.Silko 5/L.Abramauskaitė 9, D.Ilčiukaitė 8, G.Lydekaitė 6.


Turnyro lentelė

1. „ACME-Žalgiris“ 21 1 2

2. „Eastcon AG-VK“ 17 2 5

3. „Garliava-SM“ 17 0 7

4. „Šviesa-Eglė“ 12 1 11

5. KKSC 11 0 13

6. „Širšės-Gaja“ 3 0 21

7. „Bakalėja-Tauras“ 1 0 23


Ketvirtfinaliai

Balandžio 6, 11 ir prireikus 14 d. „Šviesa-Eglė“ – KKSC; balandžio 7, 11 ir prireikus 14 d. „Garliava-SM“–„Širšės-Gaja“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų