Pereiti į pagrindinį turinį

"Atlantas" buvo vertas lygiųjų

2009-02-02 09:00

Antrąsias ikisezonines rungtynes žaidę Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai patyrė pirmą nesėkmę – Ventspilyje 1:3 nusileido Latvijos čempionui "Ventspils" klubui.

Iki 80 min. rezultatas buvo lygus. Po to, kai į lietuvių vartus buvo skirtas abejotinas 11 m baudinys, šeimininkams pavyko išsiveržti į priekį, o trečiasis įvartis į klaipėdiečių vartus krito antrąją papildomo laiko minutę.

Kaip ir laukta, rungtynes aktyviau pradėjo latviai. Ant dirbtinės dangos nepratusiems rungtyniauti "Atlanto" vyrams reikėjo laiko, kol priprato prie jos.

Po "Ventspils" įvarčio iniciatyvą perėmę klaipėdiečiai sukūrė kelias pavojingas progas. Artėjant pertraukai šeimininkų gynėjas, gelbėdamas komandą, ranka atmušė į vartus skriejantį kamuolį.

"Atlanto" komandos vyriausiasis treneris Šenderis Giršovičius įsitikinęs, jog ne tik 11 m baudinys turėjo būti paskirtas, bet ir parodyta raudona kortelė.

Vienas iš labiausiai patyrusių klaipėdiečių žaidėjų Gvidas Juška smūgiavo taikliai – 1:1.

Antrąjį kėlinį progų įmušti turėjo abi vienuolikės. Tačiau kamuolys skriejo pro šalį arba jį atremdavo vartininkas. Iki 80 min., kol savo žodžio netarė teisėjas.

Rungtynes pradėjo vartininkas Arnas Lekevičius, gynėjai Evaldas Užkuraitis, Vytautas Birškys, Mindaugas Bagužis ir Dmitrijus Šiškinas, saugai Marius Šoblinskas, Karolis Atutis, Leo ir Žilvinas Kymantas, puolėjai Gintas Podelis ir G.Juška.

Š.Giršovičius neeksperimentavo – keitė tik du žaidėjus. Pirmąjį kėlinį dėl traumos K.Atutis užleido vietą aikštėje kroatui Mateo Siličiui, per pertrauką Ž.Kymantą pakeitė Tomas Vyšniauskas.

Treneris tvirtino, kad norėjo aikštėje pamatyti ir puolėją Artūrą Jeršovą, tačiau šis žaidėjas sveiksta po traumos.

Pirmąsias ikisezonines rungtynes "Atlantas" žaidė irgi Latvijoje. Liepojoje 1:0 buvo įveikęs Lietuvos A lygos debiutantus Tauragės "Tauro" futbolininkus. Pergalingą įvartį 79 min. įmušė Leo.

Su "Ventspils" antrąja komanda žaidę "Atlanto" dubleriai buvo bejėgiai – 0:4.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų