Pereiti į pagrindinį turinį

"Atlantas" visiškai neužtrenkė A lygos durų

2009-03-24 09:00
"Atlantas" visiškai neužtrenkė A lygos durų
"Atlantas" visiškai neužtrenkė A lygos durų / Vytauto Liaudanskio nuotr. Netektis: dėl griežtos "Kauno" klubo nuostatos Klaipėdos futbolo aistruoliai šiais metais uostamiestyje neišvys daugkartinių čempionų (žalia apranga).

Futbolo federacijos vadovų aroganciją "Atlanto" klubo prezidentas įvardija kaip vieną iš suirutės Lietuvos futbole priežasčių.

Nusprendė spontaniškai

Praėjusią savaitę Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto posėdžio metu iš giedro dangaus trenkė žaibas – apie pasitraukimą į 1-ąją lygą paskelbė daugkartinis šalis čempionas FBK "Kaunas". Įkandin kauniečių tokiu pat pareiškimu nustebino ir "Atlantas".

Vilniaus "Vėtra" svarstė, kaip pasielgti, tačiau nuo tokio žingsnio susilaikė.

"Federacijos atstovai vėl pribloškė arogancija. Negalėdamas pakęsti patyčių, sekti kauniečių pavyzdžiu nusprendžiau spontaniškai, – nuo dienraščio demaršo niuansų neslėpė V.Lekevičius. – Maniau, kad kils daugiau klubų. "Vėtros" klubas – lyg ungurys, tai su vienais, tai su kitais. Kitos komandos žiūri savo kiemų interesų. Pavyzdžiui, "Tauro" atstovai pečiais traukė, nes tik patekę į A lygą, nenori grįžti atgal."

"Atlanto" vadovas, nebijantis rėžti tiesą į akis, tvirtino, kad LFF vadovai į Lietuvą garsinusių vienuolikių demaršą reagavo atsainiai.

"Eikite kur norite, vietoj jūsų žais 1-os lygos klubai. Jūs mums nerūpite. Mes iš Europos futbolo sąjungų asociacijos gavome leidimą, kad galime rengti čempionatą su keturiomis komandomis, – kokia buvo šalies futbolo lyderių reakcija, nusakė V.Lekevičius. – Federacija turi kalbėtis su komandomis, tačiau dialogo, gal jums reikia pagalbos, nėra. Mokesčiais užkrauna, o nė kiek nepadeda."

Labiau rūpi rinktinė

Specialistas įsitikinęs, kad LFF prezidentui Liutaurui Varanavičiui, generaliniam direktoriui Juliui Kvedarui labiausiai rūpi nacionalinė rinktinė.

"Jie trina rankas, kad traukiant burtus lietuviai patektų į pajėgiausių Europos futbolo rinktinių grupę ir brangiai parduotų televizijos transliacijas, – nevyniojo žodžių į vatą "Atlanto" atstovas. – Jie gyvena kaip tūzai, todėl nesiskaito su mumis."

V.Lekevičius atviravo, kad pavargo nuo intrigų Lietuvos futbole.

"Per penkiolika metų nė karto negalėjau pasakyti ką nors gero apie federaciją. Dažnai mane lydėjo skandalai, muštynės. Dėl ko tai įvykdavo?– retoriškai klausė teisėjų siaubu buvęs vyriausiasis treneris. – Kai pasakiau, kad mūsų futbolo teisėjai korumpuoti, gražiai mane užčiaupė, užlygino, laikinai diskvalifikavo. O problema nedingo. Supratau, kad LFF vadovai bijo į save pažiūrėti. J.Kvedaras – federacijos galva, smegenys ir visa kita, tik žodžiais visiems geras. O daro savo. Kas paneigs, kad "Ekranas" praėjusiame čempionate nesuko uodegos – nedirbo su teisėjais."

Savivalę federacijoje V.Lekevičius priminė 2007 m. pavyzdžiu: "Tais metais Šiauliuose turėjome žaisti taurės ketvirtfinalio rungtynes su "Šiaulių" komanda. Atvykę pamatėme, kad aikštė uždengta pusmetriu sniego. Stadionas neparuoštas, ir net niekas jo tvarkyti nesiruošė. Skambinau J.Kvedarui, kad ar galime džiaugtis pergale 3:0, tačiau, tai išgirdęs, generalinis sekretorius išjungė mobilųjį telefoną. Po kurio laiko gavome pranešimą, kad už dviejų savaičių reikės rungtynes peržaisti Vilniaus dirbtinės dangos manieže."

Kviečia visas komandas

"Atlanto" vadovas šypsosi, kad LFF išsiuntė pakvietimus į A lygą pereiti tokioms komandoms, kaip Gargždų "Banga", Klaipėdos "Glestum".

"Būkite geri, žaiskite A lygoje. Reikia suformuoti aštuonių komandų grupę. Nieko nebereikia: nei kėdžių, nei apsaugos, – pečiais traukė dėl tokio LFF nuolaidžiavimo. – Mus už kiekvieną parašą kratė. Naktimis nemiegojau. Kiek pinigų išleidau. Dabar nieko nereikėtų, svarbu – ateikite žaisti."

Abiejų lygų klubai savo sprendimą turės pranešti iki kovo 26 d., o galutinis sprendimas dėl A lygos bus priimtas dar viename LFF Vykdomojo komiteto posėdyje kovo 27 d.

V.Lekevičius prisipažino, kad jis dar neturi tokios tvirtos pozicijos žaisti 1-oje lygoje, kaip "Kauno" klubas.

"Iki ketvirtadienio turiu laiko. Į mane žiūri komanda. Išleista daug pinigų, turiu daug žaidėjų, daug sutarčių. Trauktis į 1-ą lygą – būtų per skaudu "Atlantui", – atsiduso klubo prezidentas, palikęs Klaipėdos futbolo mėgėjams viltį, kad stipriausia miesto ekipa išliks stipriausių šalies komandų lygoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų