Pereiti į pagrindinį turinį

"Atlante" – trenerių bruzdesys

2009-02-11 09:00
"Atlante" – trenerių bruzdesys
"Atlante" – trenerių bruzdesys / Vytauto Liaudanskio nuotr. Bendradarbiavimas: V.Liutikas (kairėje), palikęs Gargždus, rado prieglobstį pas V.Lekevičių, tačiau po dvejų metų bendro darbo vėl grįš į gimtąjį miestelį.

"Atlanto" futbolo akademijos direktoriaus kėdėje pasėdėjęs ir treniruoti vaikų į Gargždus grįžęs Vaidotas Liutikas jaučia, kad ir "Atlanto" komandoje, kurioje dirba antruoju treneriu, jo dienos suskaičiuotos.

Greitai surastas asistentas

V.Liutikas dar padeda naujajam Klaipėdos ekipos vyriausiajam treneriui Šenderiui Giršovičiui, tačiau pastarasis jau rado naują asistentą, padėsiantį jam treniruoti komandą – "Atlante" dar rungtyniaujantį puolėją Rimantą Žvingilą. Jis jau anksčiau kurį laiką yra padėjęs V.Lekevičiui treniruoti žaidėjus.

"Situacija paaiškės iki šeštadienio, kai žaisime draugiškas rungtynes su "Kaunu", – stengėsi kuo mažiau atvirauti, tačiau nuo atsakymų neišsisukinėjo Š.Giršovičius. – Klubo prezidentas Vacys Lekevičius palaimino R.Žvingilo kandidatūrą.

Š.Giršovičius dievagojosi, kad V.Liutikas iš komandos traukiasi savo noru: "Niekas jo nesirengė atleisti. Jis – puikus specialistas, iki šiol profesionaliai padėjęs man treniruoti žaidėjus. Tikriausiai Gargžduose, kuriuose gyvena, turi savo planų."

Priežastis tik numanoma

2007 m. iš Gargždų "Bangos" klubo direktoriaus pareigų atsistatydinęs V.Liutikas daugeliui netikėtą užuovėją rado pas V.Lekevičių. Ši draugystė daugelį stebino tuo, kad iki tol abu vyrai vienas kitam negailėdavę įvairių epitetų.

Tais pačiais metais gargždiškiui buvo patikėta vadovauti naujai įkurtai Klaipėdos futbolo akademijai.

Nors V.Liutikas atsisakė įvardyti priežastį, dėl kurios jis atsisakė direktoriaus portfelio, tačiau mieste sklando kalbos, kad specialistas traukiasi dėl to, jog klubas, kuriam priklausė akademija, neskubėjo mokėti atlyginimo.

Buvęs "Bangos" klubo vyriausiasis treneris prisipažino, kad grįžo į Gargždus treniruoti vaikų.

"Dar dirbu "Atlante", o visas naujienas patys sužinosite vėliau", – vengė su dienraščiu kalbėti dvejus metus savas tarp svetimų ir svetimas tarp savų buvęs V.Liutikas.

Bus trečias treneris

Po septynerių metų į "Atlantą" grįžęs Š.Giršovičius nežada nustoti formuodamas trenerių štabą. Patyręs specialistas prasitarė, kad komandoje gali būti dar vienas treneris.

Paklausus, gal antruoju asistentu bus pakviestas Saulius Mikalajūnas, vyriausiasis treneris nei patvirtino, nei paneigė šią informaciją.

"Sužinosite, kai ateis laikas", – paslaptingai nutęsė 55 metų klaipėdietis.

Iš neoficialių šaltinių pavyko sužinoti, kad trenerio pareigas Š.Giršovičius buvo siūlęs Pranui Ivaškevičiui, tačiau Klaipėdos futbolo mokykloje vaikus ugdantis specialistas šio pasiūlymo atsisakė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų