Pereiti į pagrindinį turinį

"Atlanto" rytojus – už bankininkų pinigus

2009-02-03 09:00
"Atlanto" rytojus – už bankininkų pinigus
"Atlanto" rytojus – už bankininkų pinigus / Vytauto Liaudanskio nuotr. Rūpestis: vyriausiojo trenerio pareigų atsisakęs V.Lekevičius turi daugiau laiko pinigų paieškai.

"Atlanto" klubo prezidentui ir direktoriui Vaciui Lekevičiui neteks išgyventi 2008 m. pradžios košmaro, kai klubo sąskaitoje siautė vėjai, o žaidėjai kasdien vadovo prašė grąžinti bent dalelę skolos.

Džiaugėsi mažesne suma

Penktus metus paeiliui uostamiesčio futbolininkus remti sutiko bendrovė "Ūkio banko lizingas". Savaitgalį prezidentas Vacys Lekevičius sukirto rankomis su lizingo bendrovės generaliniu direktoriumi Mindaugu Valančiumi.

Nenorėjęs viešinti sumos, "Atlanto" komandos vadovas sakė, kad ji bus per pusę mažesnė nei praėjusiais metais.

Pernykštės paramos suma irgi nebuvo viešinama. Sklandė informacija, kad "Atlantas" 2008 m. iš "Ūkio banko lizingo" sulaukė nuo 600 iki 800 tūkst. litų.

Pasirašęs po kuklesne sutartimi prezidentas vis vien džiaugėsi, kad pavyko rasti rėmėją: "Ši sutartis mums leis ne tik išgyventi, bet ir siekti aukštesnių tikslų nei pastaraisiais metais."

Neseniai vyriausiojo trenerio pareigų atsisakęs V.Lekevičius tvirtino, kad ir klubo biudžetas bus mažesnis – apie vieną mln. litų. 2008 m. jis buvo nuo 2 iki 2,5 mln. litų.

Šiais metais bankininkų parama vėl sudarys apie trečdalį biudžeto. V.Lekevičius tikisi, kad komandai vėl padės dar kelios bendrovės, rėmusios ir anksčiau, tarp jų – aludariai.

Treneris nėra našta

"Kasmet tikimės normalios miesto paramos, tačiau gauname juokingas sumas. Akivaizdu, kad uostamiesčio vadovai labiau myli "Neptūną", – atsiduso Klaipėdos futbolo patriotas, pernai iš savivaldybės gavęs tik 20 tūkst. litų.

Atsižvelgdamas į sunkmetį, V.Lekevičius kalbėjosi su kiekvienu futbolininku dėl mažesnių atlyginimų.

"Visi žaidėjai suprato esančią padėtį ir nė vienas nepasitraukė iš komandos. Jie žino, kad sunku šiais metais bus ne vien "Atlantui", – apie jau įvykusias derybas pasakojo V.Lekevičius.

Daug kalbų futbolo pasaulyje sukėlė žinomo specialisto Šenderio Giršovičiaus sugrįžtuvės į komandos vyriausiojo trenerio postą.

"Turėjau ir brangesnių trenerių", – nuo klausimo, ar vertėjo šiuo sunkmečiu į ekipą kviesti dar vieną strategą, išsisuko prezidentas.

Ieškos dviejų žaidėjų

Su Š.Giršovičiumi komandą komplektuojantis V.Lekevičius tvirtino, kad komandos rėmai jau yra: "Ieškome vieno puolėjo ir gynėjo. Ir galėtume ramiai laukti čempionato pradžios."

Šiais metais "Atlantas" sužaidė dvejas draugiškas rungtynes. 1:0 įveikė Tauragės "Taurą" ir 1:3 pralaimėjo Latvijos čempionams "Ventspils" futbolininkams. Ateinantį savaitgalį klaipėdiečiai dar kartą išmėgins jėgas su latviais.

"Ventspilyje žaidėme ant dirbtinės dangos gryname ore, todėl dėl slidžios aikštės buvo daug broko. Marijampolės manieže, kuriame sieksime revanšo, žaisime po stogu, todėl bus palankesnės sąlygos pamatyti žaidėjus ir ką jie moka", – kokių tikslų sieks per artėjančias ikisezonines rungtynes, pasakojo gana optimistiškai artėjančio sezono laukiantis V.Lekevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų