Pereiti į pagrindinį turinį

Badmintono turnyre – šalių margumynas

2017-06-14 09:37

Kauno sporto halėje vykęs tarptautinis badmintono turnyras "Yonex Lithunian International 2017" pritraukė rekordinį dalyvių skaičių. Aukščiausiai iš lietuvių pakilusi Vytautė Fomkinaitė nuskynė bronzos medalį.

Skaičiai – įspūdingi

Varžybose Kaune dalyvavo ir kiti pajėgūs Lietuvos badmintono žaidėjai: Akvilė Stapušaitytė, Gerda Voitechovskaja, Povilas Bartušis, Edgaras Slušnys ir Karolis Eimutaitis.

"Turnyre pagerinti visų laikų dalyvių rekordai – 30 valstybių, per 200 sportininkų. Mane labai nustebino pirmą kartą buvęs toks dalyvių iš Azijos skaičius – penki malaizijiečiai, žaidėjas iš Indijos", – teigė turnyro organizatorius Juozas Špelveris.

Gausiausią delegaciją – net 21 sportininko – atsiuntė Estija. Savo atstovų turnyre turėjo ir Norvegija, Belgija, Ispanija, Izraelis, Kipras, Malta, Rumunija, Vengrija, Rusija ir kitos valstybės.

Įdomu, kad per 264 turnyro mačus, kurių trumpiausias truko vos 15 min., o ilgiausias – 66 min., sunaudota 1 968 plunksninukų.

Lyderė nenuvylė

Sėkmingai pasirodė perspektyviausia Lietuvos badmintonininkė  V.Fomkinaitė. Kauno sporto mokyklos "Gaja" devyniolika auklėtinė vienintelė sužaidė net trijose kategorijose – moterų vieneto, moterų dvejeto ir mišriojo dvejeto.

V.Fomkinaitė asmeninių varžybų aštuntfinalyje įveikė stiprią varžovę iš Rusijos Jekateriną Kut, o ketvirtfinalyje nusileido čekei Terezai Švabikovai.

1968 – tiek plunksninukų sunaudota per tarptautinį turnyrą Sporto halėje.

"Vytautės pasirodymu esu labai patenkintas, ypač todėl, kad ji žaidė visose trijose kategorijose, o tam reikėjo išeikvoti labai daug energijos. Įsivaizduokite, kaip sunku žaisti, kai per dieną tenka ištverti keturis penkis susitikimus, kurie trunka maždaug po valandą", – sakė J.Špelveris.

Patyręs treneris pasakojo, kad po dviejų metų vyks Europos sporto žaidynės Minske. Ten iš kiekvienos valstybės gali dalyvauti tik viena vienetų žaidėja arba viena pora. Kaunietis tikisi ten pamatyti būtent V.Fomkinaitę.

"Pagrindinė jos kategorija yra moterų vienetas, o pagrindinis tikslas – patekti į Tokijo olimpines žaidynes. Vis dėlto žaidynės Minske bus greičiau. Tam, kad Vytautė ten patektų, jai reikia aplenkti buvusią mano auklėtinę Akvilę Stapušaitytę. Nežinau, ar tai mums pavyks, nes kol kas Akvilės meistriškumas yra šiek tiek aukštesnis nei Vytautės", – svarstė pašnekovas.

Su veteranais atsisveikino

J.Špelverio žodžiais, jis darbą su A.Stapušaityte ir Kęstučiu Navicku nutraukė dar praeitų metų gegužę, kai abu žaidėjai nepateko į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

"Šiems veteranams pasakiau, kad nieko naujo nebegaliu suteikti, išeikvojau visą savo energiją, todėl darbą su jais baigiu. Nuo šiol stengsiuosi dirbti su jaunais žaidėjais, – pasakojo treneris. – A.Stapušaitytė buvo pirma už brūkšnio dėl patekimo į olimpiadą, o K.Navickas – trečias. Buvo labai apmaudu, kad nutrūko mūsų graži tradicija – bent po vieną badmintonininką visose olimpiadose."

J.Špelveris mano, kad visi turnyro dalyviai išvažiavo patenkinti. Daugeliui Lietuvos žaidėjų tai buvo puiki proga išbandyti save su itin stipriais varžovais. Pašnekovas pabrėžė, kad tokio lygio turnyras būtų neįmanomas be prie organizavimo svariai prisidėjusių Kauno miesto savivaldybės, Sporto mokyklos "Gaja" ir Lietuvos badmintono federacijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų