Pereiti į pagrindinį turinį

Baltarusiai išgąsdino "Juventus"

2008-10-02 09:00

Antradienį Europos stadionuose tęsėsi kovos UEFA Čempionų lygoje. Kai kuriems pripažintiems grandams teko atlaikyti įnirtingą vidutiniokų pasipriešinimą.

BATE neišlaikė persvaros

Bene didžiausia staigmena užfiksuota Baltarusijoje, kur vietos BATE futbolininkai susitiko su Turino "Juventus" klubu. Pirmą kartą savo žiūrovų akivaizdoje žaidę baltarusiai nenuvylė gerbėjų, o charizmatiškieji italai vos išnešė sveiką kailį – H grupės rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2.

Įdomiausi įvykiai užfiksuoti pirmoje mačo pusėje. Šeimininkai į priekį išsiveržė jau 17 min., kai Sergejus Kryvetsas sumaniai išvengė nuošalės ir atsidūręs vienas prieš vartininką Alexanderį Manningerį pelnė pirmą įvartį. Turino ekipos futbolininkai akivaizdžiai sutriko ir po šešių minučių turėjo dar kartą pradėti žaidimą nuo vidurio linijos – po Igorio Stasevičiaus įvarčio Baltarusijos klubas pirmavo 2:0.

Tačiau BATE gerbėjai po rungtynių galėjo guostis tik lygiosiomis ir su žemėmis maišyti "Juventus" puolėją Vincenzo Iaquintą. Būtent jo du įvarčiai (29 ir 45 min.) išgelbėjo italų klubą, kuris iš Baltarusijos įstengė parsivežti vieną tašką. BATE klubui tai buvo istorinės rungtynės, kuriose pavyko iškovoti pirmą tašką Čempionų lygoje.

Džiaugėsi šešias minutes

Kitose H grupės rungtynėse namuose žaidusiems Sankt Peterburgo "Zenit" futbolininkams nepavyko pradžiuginti savų gerbėjų – Madrido "Real" palaužė šeimininkų pasipriešinimą 2:1.

"Karališkasis" klubas atsidūrė priekyje jau ketvirtą minutę. "Nelaimėlio" titulo nusipelnė "Zenit" žaidėjas Tomašas Gubočanas, kuris apmaudžiai suklydo ir kamuolį pasiuntė į savus vartus.

Rusijos klubo sirgalių viltys atgijo 25 min., kai legionierius iš Portugalijos Danny rezultatą išlygino. Jam pavyko pirmam prišokti prie Andrejaus Aršavino skersuoto kamuolio ir taip nuginkluoti ispanų ekipos vartininką Ikerą Casillasą.

Tačiau aikštės šeimininkų džiaugsmas tęsėsi tik šešias minutes. 31 min. "Real" puolėjas Ruudas van Nistelrooy‘us tiksliai smūgiavo nuo vartininko atšokusį kamuolį ir išvedė svečius į priekį. Mačo eiga parodė, kad tai buvo pergalingas įvartis. Tai buvo pirmasis "Real" laimėjimas išvykoje Europos futbolo turnyruose nuo 2006-ųjų spalio.

Pirkinys duoda dividendus

Antrasis turas tapo lengvu pasivaikščiojimu Anglijos klubams. Pirmą pergalę iškovojo praeitų metų Čempionų lygos nugalėtojai "Manchester United", išvykoje 3:0 įveikę Danijos "Aalborg" ekipą, o Londono "Arsenal" net 4:0 sutrypė "Porto".

Mančesterio klubas E grupės rungtynėse "Kauno" skriaudikei "Aalborg" vienuolikei nepaliko jokių vilčių. Pirmą įvartį 22 min. pelnė Wayne'as Rooney, o vėliau prasidėjo brangiausio "Manchester United" vasaros pirkinio – Dimitaro Berbatovo – šou. 30,75 mln. svarų sterlingų kainavęs bulgaras pirmą savo įvartį pelnė 55 min., o 79 min. komandos persvarą padidino iki 3:0.

"Visada norisi, kad prie komandos prisijungę nauji žaidėjai pradėtų mušti įvarčius kuo anksčiau. Dimitaras turėjo keletą progų ir rungtynių pradžioje, tačiau jis stengėsi ir savo darbą atliko puikiai", – auklėtinį gyrė Mančesterio ekipos strategas Alenas Fergusonas.
Vakar vėlai vakare vyko likusios A, B, C ir D grupių antrojo turo rungtynės.

Kiti rezultatai

"Villarreal" – Glazgo "Celtic" 1:0
"Fiorentina" – Bukarešto "Steua" 0:0
Miuncheno "Bayern" – "Lyon" 1:1
Stambulo "Fenerbahce" – Kijevo "Dynamo" 0:0

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų