Pereiti į pagrindinį turinį

Baltijos lyga stengsis išlaikyti stipriausius

2010-04-27 15:26
R.Brazauskas (kairėje) labiausiai džiaugėsi didėjančiu žiūrovų skaičiumi BBL varžybose.
R.Brazauskas (kairėje) labiausiai džiaugėsi didėjančiu žiūrovų skaičiumi BBL varžybose. / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Baltijos krepšinio lyga (BBL) baigė šeštąjį sezoną. Nuo kito sezono BBL gali stipriai pasikeisti, jeigu iš jos pasitrauks du stipriausi klubai.

Išaiškinus naująjį čempioną – "Žalgirį" – svarbiausios BBL aktualijos liko dvi: mažojo finalo baigtis, kai "Šiauliams" ir "Ventspils" buvo skirta peržaisti rungtynes, ir dviejų stipriausių klubų likimas šioje lygoje. Apie tai pokalbis su BBL direktoriumu ir garsiu krepšinio arbitru Romualdu Brazausku.

– Galbūt per finalo ketvertą bendravote su "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" vadovais dėl BBL ateities?

– Ne, nebendravau tuo klausimu. Šiandien (pirmadienį – red. past.) abiem klubams išsiuntėme oficialius raštus dėl kitų metų čempionato. Parengėme, manau, priimtiną varžybų formatą, atsižvelgdami į tai, kad abi komandos dalyvaus VTB Vieningosios lygos turnyre. Siūlome "Žalgiriui" ir "Lietuvos rytui" tarpusavyje sužaisti dvejas rungtynes ir tuomet įsitraukti į kovą nuo atkrintamųjų varžybų. Jiems BBL čempionate iš viso tektų sužaisti 6–7 rungtynes. Lauksime jų atsakymo iki penktadienio. O gegužės 5 d. BBL vykdomojo komiteto posėdyje bus sprendžiami visi kiti svarbūs dalykai ir žinosime, kaip galimas permainas vertina kiti klubai.

– Ar BBL be stipriausių klubų būtų įreikalinga rėmėjams?

– Iš rėmėjų pusės kol kas neturime jokių pageidavimų ar pretenzijų.

– Aišku, kad BBL koją kiša VTB lyga. Jūs esate bendravęs su šios lygos vadovais. Galbūt kalbėjotės dėl kokio nors bendro projekto ar kompromiso?

– Su šios lygos vadovais kalbėjausi ir praėjusią savaitę, aiškinausi, kokia yra situacija. Tačiau apie jokius bendrus projektus ar Baltijos divizioną VTB lygoje nėra kalbos. Tai yra atskira lyga ir mes su ja neturime nieko bendro. Bendraujame tiek, kiek reikia derinti bendrus interesus, nes mums reikia žinoti, kurias komandas jie kvies, nes jau turime braižyti kito sezono kontūrus.

– Jeigu "Žalgiris" ir "Lietuvos rytas" vis dėlto pasitrauktų ar priimtų BBL pasiūlymą, tai gali turėti įtakos komandų skaičiui ar net divizionų sujungimui?

– Ne. Lieka du divizionai, o galutinis komandų skaičius bus aptartas BBL vykdomojo komiteto posėdyje. Jis priklausys ir nuo "Žalgirio" bei "Lietuvos ryto" sprendimų.

– Grįžkime prie BBL finalo ketverto varžybų ir mažojo finalo skandalo. Ar jis nepakenks santykiams su latviais?

– Na, negaliu pasakyti, kaip bus, bet, mano manymu, padarėme viską, kad abiem komandoms suteiktume vienodus šansus. Priešingu atveju, jeigu būtume priėmę palankų sprendimą vienai komandai, jis būtų netenkinęs kitos. O mes norėjome sudaryti vienodas sąlygas, todėl ir skyrėme peržaidimą.

– "Ventspils" prezidentas multimilijonierius Aivaras Lembergas viename latvių portale kalba apie povandenines sroves ir užkulisius, padėjusius priimti tokį sprendimą. Galbūt žinote, ką jis turi galvoje?

– Tikrai nežinau. Nesu su juo bendravęs. Žinau tik tiek, kad jis yra labai žinoma figūra Latvijoje.

– Kaip bendrai vertinate šį BBL sezoną?

– Pradžioje buvo baimės, kad dėl ekonomikos krizės kris susidomėjimas rungtynėmis ir bus fiksuojami rezultatai didžiuliais skirtumais. Sezono pradžioje buvo keletas tokių, bet ta intriga, kuri buvo reguliariojo sezono pabaigoje, kai paskutinėse rungtynėse buvo sprendžiama, kurios komandos pateks į atkrintamąsias varžybas, o vėliau – ir kova jose, turėjo būti įdomi visiems. Atkrintamosiose varžybose teko sužaisti po tris mačus, įdomios ir įtemptos buvo kovos finalo ketverte, tad sportine prasme esame labai patenkinti šiuo sezonu.

Finalo ketverto turnyras pranoko mūsų lūkesčius, nesitikėjome tokio žiūrovų antplūdžio. Ne taip seniai džiaugėmės, kai į pusfinalius ateidavo 2 tūkst. žmonių. O šiemet jų buvo 4,5–5 tūkst. Finalą stebėjo 10 tūkst. žiūrovų. Mums tai – svarbiausias rodiklis.

Tai, kas įvyko mažajame finale, tai yra gyvenimiškas dalykas. Varžybose visko būna ir visko atsitinka. Mano manymu, priėmėme geriausią sprendimą.

Kalbant apie ekonominę sezono pusę, tai dar turime suvesti visus galus, tačiau turėjome biudžetą ir dirbome pagal jį. Aišku, šio sezono biudžetas buvo ne toks, kaip prieš krizę, tad truputį teko susispausti. Bet gyvenome pagal savo galimybes ir esame patenkinti, kad sunkmečiu netgi pavyko rasti labai rimtą rėmėją "Master Card". Didelis laimėjimas, kad pasaulinio lygio kompanija atėjo į mūsų lygą. Sutartį su ja turime dar dvejiems metams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų