Pereiti į pagrindinį turinį

„Big fight“ turnyre dalyvausiantis R. Morkevičius spendžia spąstus baltarusiui

2014-12-03 10:21
Remigijus Morkevičius.
Remigijus Morkevičius. / Manto Stankevičiaus nuotr.

Muaitai kovos stiliaus propaguotojo kauniečio Remigijaus Morkevičiaus mačas su baltarusiu Sergejumi Bohanovu grandioziniame tarptautiniame „Big fight“ turnyre, vyksiančiame gruodžio 5-ąją Klaipėdoje, įvardijamas superkova.

Po ilgos pertraukos į ringą kopsiančio lietuvio varžovas – itin grėsmingas. S.Bohanovas šiais metais tapo savo šalies muaitai (Tailando bokso) čempionu, šių metų pasaulio ir Europos pirmenybėse užėmė prizines vietas. Pagal šio bokso stiliaus taisykles ir vyks mačas tarp iki 67 kg sveriančių R.Morkevičiaus bei Baltarusijos sportininko.

„Geriausi muaitai kovotojai yra Baltarusijoje, Olandijoje ir Tailande. Todėl vienoje iš šių šalių ir ieškojome R.Morkevičiui varžovo, – turnyro rengimo užkulisius praskleidė Kauno sporto klubo „Titanas“ treneris Marius Misiūnas. – Baltarusių federacijos paprašėme, kad dvikovai rekomenduotų stiprų kovotoją, kuris būtų tvirtas varžovas R.Morkevičiui.“

Pasak M.Misiūno, labai svarbu, kad rungtyniautų lygiaverčiai varžovai, nuo to laimi ir žiūrovai, ir patys sportininkai.

„Pasitaikė, kai lietuviams buvo surandami silpni varžovai. Pergales pasiekusiems mūsų atletams jos neteikdavo džiaugsmo, – prisiminė kaunietis. – Malonu dalyvauti „Big Fight“ turnyruose. Į juos atvykstančių sportininkų lygis – labai aukštas, o organizatoriai parenka vienas kito vertus varžovus.“

M.Misiūnas sakė, kad su baltarusiu S.Bohanovu nebuvo ilgų derybų – varžytis sutiko iš karto.

„Kovotojai mėgsta konkretumą: taip arba ne“, – pajuokavo R.Morkevičiaus ugdytojas.

Treneris neabejojo, kad turnyro superkova bus labai atkakli: „Bus visko. Nugalėtoją gali lemti vienintelis smūgis. Lengvasvoriai atletai pasižymi greičiu, gera technika. Žiūrovai išvys kvapą gniaužiančių momentų, krušą smūgių, dinamišką dvikovą.“

M.Misiūnas lauks savo auklėtinio pergalės, nes, pasak kovų specialisto, jei nesitiki laimėti, tai ir nėra ko lipti į ringą.

„Tegul varžovas baiminasi R.Morkevičiaus. Jis žinomas visame pasaulyje. Remigijus nemažai kartų yra įveikęs pajėgius atletus iš Japonijos, pasiekęs daug pergalių įvairiuose turnyruose, – auklėtinį gyrė M.Misiūnas. – Tiesa, pastaruoju metu jis buvo pasitraukęs į šešėlį, tačiau šiomis savaitėmis intensyviai rengiasi susitikimui „Big Fight“ ringe.“

R.Morkevičius atsargiai vertino S.Bohanovą, nors apie jį turėjo kuklią informaciją.

„Žinau, kad varžovas Baltarusijoje – pirmas, Europoje – antras. Baltarusijos atletai visuomet būna  stiprūs. Negalima nuvertinti konkurento“, – teigė „Titano“ klubo narys.

Kaunietis prisipažino, kad kelionei į Klaipėdą intensyviai rengiasi: „Du kartus per dieną treniruojuosi. Pasiekiau neblogą sportinę formą. Po pastarosios kovos šiek tiek skaudėjo ranką ir koją, tačiau dabar jaučiuosi gerai“.

Gruodžio 5 d. 19 val. prasidėsiančiame turnyre varžysis kovinio sporto žvaigždės. Planuojama surengti 12 mačų pagal K-1, MMA, muaitai ir bokso taisykles.

Meistriškumą demonstruos Armėnijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Čekijos, Norvegijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos atletai. Ringe pasirodys daug tituluotų kovotojų, tarp kurių – tarptautinių turnyrų nugalėtojas ir prizininkas klaipėdietis Kirilas Pšonka, Europos pirmenybių prizininkas ir pasaulio čempionatų dalyvis vilnietis Ernestas Dapkus.

Daug dėmesio sulauks daugkartinio Europos MMA čempiono, Armėnijos sambo imtynių ir džiudžitsu čempiono, Senojo žemyno sambo vicečempiono armėno Vahano Bojukiano ir ruso Nijazo Ramazanovo susitikimas. Tai bus principinė – revanšinė kova. Prieš metus Klaipėdoje Rusijos sportininkas prakirto antakį armėnui, o medikai uždraudė tęsti kovą.

„Mums svarbu, kad kiekviena kova būtų intriguojanti ir įdomi. Parenkame lygiaverčius varžovus. Mes telkiame dėmesį ne į komerciją, o į kovinio sporto populiarinimą, norime surengti įspūdingą turnyrą, apie kurį gražiai atsilieptų kovinio sporto žvaigždės“, – aiškino varžybų organizatoriai.

Turnyras „Big fight“ bus paįvairintas įspūdinga šou programa.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų