Pereiti į pagrindinį turinį

Bronzos medaliai liko Šiauliuose

2009-05-19 09:00
Kovingumas: klaipėdiečiai (mėlyna apranga) šiauliečiams nusileido ūgiu, žaidėjų skaičiumi, tačiau pranoko pasiaukojimu ir noru laimėti.
Kovingumas: klaipėdiečiai (mėlyna apranga) šiauliečiams nusileido ūgiu, žaidėjų skaičiumi, tačiau pranoko pasiaukojimu ir noru laimėti. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai tik po penkių atkaklių kovų atidavė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybių bronzos medalius "Šiaulių" žaidėjams. Pastarieji juos laimėjo šeštą kartą pagrečiui.

Istorinės sėkmės nesulaukėme

Iki paskutiniųjų lemiamos kovos, kurią šiauliečiai laimėjo 80:73, sekundžių rankų nenuleidę klaipėdiečiai susitaikė su pralaimėjimu tik nuaidėjus finalo sirenai.

Klaipėdos komanda, iki šiol nė karto nelaimėjusi medalių, buvo taip arti jų, kaip niekada iki šiol. 2007 m. pirmą kartą dėl prizinės vietos kovojęs "Neptūnas" šiauliečiams pralaimėjo beviltiškai 0:3.

Šiais metais poros favoritais įvardyti "Šiaulių" krepšininkai džiaugėsi pergale lyg būtų įveikę ne kuklų biudžetą ir vos kelis aukštesnio lygio žaidėjus turintį "Neptūną", o vieną Lietuvos superklubų.

Varžovai gyrė klaipėdiečius

"Didžiuojuosi savo vyrais. Jie – tikri šaunuoliai, – po nesėkmės savo auklėtiniais gėrėjosi klaipėdiečių ekipą pirmus metus treniravęs Rytis Vaišvila. – Niekas netikėjo mumis, bet mes įrodėme, kad galime kautis".

Uostamiesčio penketukui gerų žodžių negailėjo ir varžovų komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika: "Neptūnas" – puiki komanda, nusipelniusi tik pagiriamųjų žodžių. Klaipėdiečiai mus labai nustebino. Ši komanda primena ankstesnių metų "Šiaulius", kai neturėdami garsių krepšininkų kibo į atlapus tituluotiems varžovams."

"Nesitikėjau tokios įtemptos ir sunkios serijos, – pergale džiaugėsi daug metų "Lietuvos ryte" rungtyniavęs, o prieš sezoną į Šiaulius atvykęs Andrius Šležas. – Man atrodo, kad ir kiti žaidėjai galvojo panašiai. Kai laimėjome dvejas pirmąsias rungtynes, per anksti pradėjome kabinti bronzos medalius. Gal tai ir lėmė, kad po to patyrėme dvi nesėkmes. Tačiau pergale per penktąsias rungtynes niekas neabejojo".

Kova iki paskutinio atodūsio

Pirmąsias dvejas rungtynes "Šiauliai" namuose ir Klaipėdoje laimėjo po pratęsimų vienodu rezultatu 101:93.

Kitas dvi kovas išvykoje ir savo aikštėje laimėjęs (95:90 ir 78:75) "Neptūnas" išlygino bendrą rezultatą.

Lemiamos varžybos žiūrovus laikė prikaustytus iki paskutiniųjų sekundžių. Po klaipėdiečio Arvydo Eitutavičiaus įmestų baudų, likus žaisti 2 min. rezultatas buvo lygus – 68:68.

Tada, kai šeimininkai pelnė keturis taškus pagrečiui, intrigą sugrąžino Valdas Vasylius. Po jo taiklių baudų, likus 56 sek., rezultatas sušvelnėjo iki 70:72.

Po A.Eitutavičiaus tritaškio dar buvo likusi viltis išsigelbėti 73:76, tačiau šiauliečiai taikliomis baudomis "užgesino" klaipėdiečius.

"Krepšininkai per tokį maratoną pavargo, – teigė R.Vaišvila. – Visos penkerios rungtynės vyko atkakliai, iš žaidėjų kiekvienąkart pareikalavo visų jėgų. O tarp varžybų dienų pailsėti buvo per maža."


Rezultatai

"Šiauliai" – "Neptūnas" 80:73 (19:21, 20:23, 20:12, 21:17). S.Hannahas 21, A.Šležas ir S.Kuzminskas (7 atkovoti kamuoliai) – po 14, G. Kadžiulis 7, V. Praškevičius 6, G. Maceina (9 rezultatyvūs perdavimai) ir M. Kuzminskas – po 5, V.Pridotkas 4/V.Vasylius 26, A.Eitutavičius 19, M.Mažeika 10, P.Morkeliūnas 8, M.Kasiulevičius 6, D.Gailius 4.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų